Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Добре, що є заклад, до якого поліція завжди може привезти людину, яка потребує захисту від домашнього насильства – Денис Захарченко
Опубліковано 25 січня 2019 року о 10:45

У світлі законодавчих змін, що обтяжують відповідальність домашніх кривдників за систематичне насильство над близькими, представники обласної влади і поліції вирішили поцікавитися - які умови  створені для жертв домашнього насильства на Полтавщині? Який перелік послуг готові запропонувати вже сьогодні та що планують у майбутньому? 


Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Роман Товстий разом із заступником начальника поліції Полтавщини Денисом Захарченком і керівником дільничних офіцерів поліції області Жанною Ахіджанян відвідали «Притулок для жінок» благодійної організації "Світло Надії", що на вул. Монастирській у Полтаві. 

Заклад працює з червня 2017 року. Він розрахований на 17 місць для дорослих, із можливістю, за необхідності, облаштування місць для дітей. Тут є окремі кімнати, кухня з побутовою технікою, душові, пральня для самообслуговування, вітальня з дитячим куточком. Клієнти (як їх називають фахівці закладу) – переважно жінки, нерідко з малолітніми дітьми, які зазнали різних форм домашнього насильства! 

Як пояснила директор закладу Олена Чикурова, притулок – це не тільки тимчасовий дах над головою, тут можна пройти корекційну програму, відновити документи і навіть отримати корисні знання та опанувати професію. 


Зі свого боку Денис Захарченко додав, що наявність таких Центрів – вкрай необхідний елемент єдиного механізму протидії цьому негативному явищу, до якого слід підходити комплексно! Він зазначив: "Дуже добре, що є заклад, до якого поліція завжди може привезти людину, яка потребує негайної психологічної допомоги". Мало притягнути кривдника до відповідальності (а з набуттям чинності змін у законодавстві – і до кримінальної), у першу чергу потрібно  подбати про захист прав жертви. 


Як повідомив Роман Товстий, кошти на утримання Притулку, який довів свою ефективність, виділяються з обласного бюджету. Заступник губернатора зауважив: «Ми маємо позитивний приклад роботи такого Центру. Однак одного-двох недостатньо! За умовами децентралізації обов'язком кожної об'єднаної територіальної громади буде – мати такі Центри. Не хотілося б, щоб вони були наповнені, але передбачити потрібно все!»

Відділ комунікації поліції Полтавської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux