Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські затримали групу осіб за підозрою у підривах банкоматів
Опубліковано 10 жовтня 2020 року о 13:09

Міжрегіональну групу, до складу якої входили двоє осіб, підозрюють у тому, що впродовж 2020 року вони підривали банкомати в різних областях України та викрадали касети з грошовими коштами.  Один із таких злочинів фігуранти вчинили в місті Гадяч на Полтавщині, а затримали їх після вчинення аналогічного правопорушення в Охтирці на Сумщині.

Іван Вигівський, начальник поліції Полтавщини, повідомив: «14 серпня цього року близько 4-їгодини ранку до нас надійшло повідомлення, що в місті Гадяч невідомі особи підірвали банкомат, розташований у приміщенні одного з місцевих магазинів, після чого проникли всередину приміщення та викрали чотири контейнери з грошима. Згодом з‘ясувалося, що там було  322 тисячі гривень. За цим фактом слідчим, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ознаками частини 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Для розкриття даного злочину ми залучили усі можливі ресурси оперативних підрозділів та кращих оперативників і слідчих обласного апарату. Упродовж двомісячної наполегливої роботи нам вдалося вийти на слід злодіїв та вирахувати їх наступні кроки. Це дало нам змогу сьогодні, 10 жовтня, близько четвертої години ранку, спільно із оперативниками та слідчими Сумщини, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, затримати в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України  двох осіб під час спроби вчинення чергового злочину у місті Охтирка. Затриманими виявилися 31-річний чоловік та 17-річна дівчина. Обоє - мешканці Харківщини. Також встановлено, що чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення розбійного нападу. Наразі слідчі дії тривають, зокрема проводяться обшуки».


Станом на сьогодні слідчі поліції Полтавщини встановили причетність фігурантів  до вчинення щонайменше п’яти аналогічних злочинів на територіях Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей. За фактами їх злочинної діяльності розслідуються кримінальні провадження за фактами крадіжок та умисного знищення або пошкодження майна.

У рамках кримінальних проваджень тривають слідчі дії та встановлюється причетність затриманої групи до вчинення аналогічних злочинів на території України. У разі доведення вини фігурантам загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux