Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці затримали мешканця Кременчука, який стріляв по поліцейським із вікна квартири
Опубліковано 31 травня 2021 року о 11:50

На Полтавщині у співробітників поліції, які приїхали на відпрацювання виклику щодо конфлікту, почав стріляти мешканець сусідньої багатоповерхівки. В результаті проведення невідкладних заходів працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та поліції Кременчука, за підтримки спецпризначенців, встановили особу стрільця, оголосили йому про підозру та помістили до ізолятора тимчасового тримання.


Вночі працівників Полтавського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції проінформували про обстріл поліцейських у місті Кременчук, які відпрацьовували виклик щодо конфліктної ситуації в одному з нічних закладів міста. Невідома особа з вікна багатоповерхівки поцілила у двох правоохоронців при виконанні.
На місці події оперативники внутрішньої безпеки поліції та працівники Кременчуцького районного управління поліції встановили квартиру, звідки стріляли, та особу зловмисника. Стрільцем виявився 38-річний місцевий мешканець, який проживав спільно з неповнолітньою донькою. В минулому чоловік був судимий за браконьєрство та крадіжку з проникненням в приміщення.


За фізичної підтримки бійців поліції особливого призначення та процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури правоохоронці провели невідкладний обшук в оселі зловмисника. Виявлено та вилучено напіврозібраний пневматичний пістолет, а у подвір’ї будинку - газовий балон та магазин, які чоловік викинув у вікно, аби позбутися доказів.


На теперішній час слідчі Кременчуцького районного управління поліції Полтавщини оголосили фігурантові про підозру за ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Крім того, за результатами медичного обстеження встановлено, що на момент стрілянини зловмисник перебував у стані наркотичного сп’яніння.  
Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За вчинені дії йому може загрожувати обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux