Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Знайомство з професією: на Полтавщині поліцейські організували виїзну екскурсію-лекцію для ліцеїстів із Зінькова
Опубліковано 16 вересня 2021 року о 12:28

Під час одноденної екскурсії до Полтави, організованої відділом ювенальної превенції поліції Полтавщини, старшокласники Зіньківського ліцею імені М.К. Зерова відвідали обласний Главк поліції, управління патрульної поліції та відомчий Кінологічний центр. Дізналися про специфічні особливості діяльності різних поліцейських підрозділів та умови здобуття спеціальної освіти.

Зокрема, ліцеїсти отримали максимум корисної інформації про навчальні заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських та про умови вступу до Вишів.

У Центрі управління нарядами поліції в режимі реального часу мали можливість спостерігати за процесом обробки інформації, що надходить на номер «102».  Побачили різні зразки боєприпасів, спеціальну техніку та екіпіровку вибухотехнічного підрозділу. У народному музеї історії органів внутрішніх справ ознайомитися з історичним минулим правоохоронців.

В Управлінні патрульної поліції юним гостям розповіли про роботу патрульних поліцейських, обговорили різні ситуації, пов’язані із захистом прав та інтересів людини, а також розтлумачили Правила дорожнього руху.

У Кінологічному центрі обласної поліції спостерігали за командною роботою кінолога та його вихованця під час пошуку заборонених речовин та предметів за запахом, а також в момент затримання умовного правопорушника.

Задоволення від зустрічі отримали не тільки учні (що виявляли активне зацікавлення правоохоронною темою), але й власне ініціатори заходу.

Організатори переконалися в ефективності таких зустрічей. Ірина Москаленко, очільниця ювенальної поліції Полтавщини, вважає: «Практичний формат, цікавий для молоді, у поєднанні з відкритим діалогом та дружньою атмосферою спрощує сприйняття інформації. А головне – сприяє формуванню власної думки не тільки про людей, але й про їх діяльність. Що дуже важливо для юнаків, які ще тільки визначаються з майбутньою професією».

Відділ комунікації поліції Полтавщини
За інформацією Полтавського райуправління поліції

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux