Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині судитимуть членів наркоугруповання
Опубліковано 24 червня 2022 року о 12:22

Організували незаконний бізнес п’ятеро мешканців Полтавщини. Вони налагодили вирощування рослин конопель методом гідропонування. Виготовлений канабіс спільники продавали через власну наркокрамницю в Інтернеті. Всім членам угруповання повідомлено про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Викрили членів наркоугруповання оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області спільно з детективами СУ ГУНП в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури наприкінці березня цього року.

До складу злочинної групи входило троє чоловіків і дві жінки, віком від 18 до 44 років. Фігуранти обладнали нарколабораторію, де вирощували рослин коноплі в штучних умовах методом гідропонування. Надалі переробляли їх у канабіс і збували шляхом «закладок» на території Полтавщини.

Свою злочинну діяльність угрупування провадило протягом двох років. Для збільшення прибутку від збуту наркотиків вони додатково залучили «закладчиків», а кожну закладку маркували спеціально розробленим фірмовим логотипом – умовним знаком «якості».

В рамках досудового розслідування поліцейські задокументували понад 50 епізодів збуту фігурантами канабісу та факти легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Після проведення оперативних закупок, поліцейські затримали всіх членів організованого угруповання. Під час ряду санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів правоохоронці вилучили пакунки з канабісом, рослини коноплі, мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, кілька одиниць вогнепальної зброї та набої, лабораторне обладнання, необхідне для культивування конопель в штучних умовах та грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

На автотранспорт, домоволодіння та квартири фігурантів судом накладено арешт на суму понад 3,5 мільйони гривень.

Усім членам угрупування слідчі повідомили про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів;

ч. 1 ст. 310 - посів або вирощування снодійного маку чи конопель;

ч. 3 ст. 313 - викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства, а також незаконне виготовлення, придбання, зберігання, передача чи продаж іншим особам такого обладнання;

ч. 2 ст. 209 - легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом;

ч. 2 ст. 306 - використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Наразі досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено, обвинувальний акт скеровано до Октябрського районного суду м. Полтави для розгляду по суті.

За вчинення цих злочинів затриманим загрожує до 12 років позбавлення воля.

Департамент боротьби з наркозлочинністю
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux