Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини працює над впровадженням безпекових проєктів та удосконаленням організаційної моделі поліцейської діяльності – Іван Вигівський
Опубліковано 04 березня 2021 року о 14:15

На пресконференції, що сьогодні відбулася в Головному управлінні поліції області з приводу підбиття підсумків діяльності у 2020 році, очільник поліції Полтавщини  повідомив про реалії впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади», роз’яснив суть анонсованих головою Національної поліції змін в системі поліцейського сервісу.

Про проєкт «Поліцейський офіцер громади», що на Полтавщині стартував у грудні 20-го року.  Основна мета проєкту – формування комфортного правового простору в населених пунктах області.

Іван Вигівський, начальник Главку поліції Полтавщини, повідомив, що експериментальні кроки для впровадження цього проєкта в області були зроблені на початку грудня 20-го року. Перші три офіцери з’явилися у Великобудищанській та Петрово-Роменській громадах Гадяцького району, а також у Ромоданівській громаді, що на Миргородщині.

Полковник поліції зазначив: «Після адміністративно-територіальної реформи в області створено 60 об’єднаних територіальних громад. 23 з них вже долучилися до реалізації безпекового проєкта – ми підписали меморандуми про співпрацю. Наразі триває конкурсний відбір на 44 посади».

Одна із основних умов участі громади в проєкті – створення робочого місця для поліцейського. Нині в області функціонують 17 поліцейських станцій, 7 з яких були відкриті у 2020 році.

Про перспективи створення у районних управліннях та райвідділах поліції фронт-офісів та систему Custody Records.

Про новацію, суть якої полягає у покращенні якості надання поліцейських послуг, повідомив Ігор Клименко, голова Національної поліції України, 11 лютого, під час розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ України.

Нова організаційна модель передбачає ефективну комунікацію із заявниками, отримання та введення до електронної бази звернень, повідомлень і документів для їх подальшої обробки, консультації та взаємодію з іншими службами для надання клієнтам вичерпної інформації.

Проєкт Custody Records був анонсований міністром внутрішніх справ під час виступу у Верховній Раді України в червні минулого року.

Він передбачає впровадження системи електронного обліку та відеофіксації. Система має на меті захистити громадян від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити правоохоронців від безпідставних звинувачень.

Представлені ініціативи – це проєкти майбутнього, для впровадження яких потрібен час та інвестиції. Їх головна мета – забезпечити паритет якісного поліцейського сервісу в будь-якому населеному пункті області.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux