Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські затримали втікача з виправної колонії
Опубліковано 03 лютого 2021 року о 14:28

Під час спроби незаконного заволодіння автомобілем в одному із сіл Новосанжарської територіальної громади втікача затримали працівники поліції Полтавщини спільно зі співробітниками держаної установи «Новобурзький виправний центр» Миколаївської області.

Нагадаємо, оперативники карного розшуку поліції Полтавщини  проводили комплекс оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення місцезнаходження 49-річного злочинця, який 11 січня здійснив втечу з виправної колонії Миколаївської області.
На розшук злочинця, який також може бути причетний до скоєння злочинів майнового характеру на території Полтавської області, був орієнтований весь особовий склад поліції області. У оперативно-розшукових заходах взяли активну учать працівники карного розшуку Полтавщини та співробітники держаної установи «Новобурзький виправний центр».

В ході реалізації отриманої інформації та відпрацювання можливих місць появи втікача, 3 лютого, близько 04:00, згідно орієнтування, він був затриманий нарядом сектору реагування патрульної поліції Новосанжарщини та співробітниками виправного центру. Фігуранта затримали під час спроби вчинення ним незаконного заволодіння автомобілем «Citroen Berlingo» з гаража домогосподарства місцевого мешканця в с. Мала Перещепина Новосанжарської територіальної громади.

Сергій Махно, начальник управління карного розшуку поліції Полтавщини зазначив: «Наразі чоловік, 1971 року народження, затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він засуджений в 2018 році за частиною 3 статті 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло або інше приміщення) Кримінального кодексу України до 3-х років 6-ти місяців позбавлення волі. Окрім того, чоловік неодноразово судимий за численні крадіжки, розбої, незаконні заволодіння транспортними засобами та інші злочини. На даний час слідчі та оперативники перевіряють причетність чоловіка до вчинення аналогічних злочинів на території Полтавщини».
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією передбаченою ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 289 (замах на незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення підозри фігуранту та обрання йому  запобіжного заходу.
Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(за інформацією управління карного розшуку)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux