Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині суд, за клопотанням слідчих та прокуратури, взяв під варту кримінального авторитета, підозрюваного у наркозлочинах та поширенні злочинного впливу
Опубліковано 30 липня 2021 року о 10:24

«Наглядачу» Полтавської виправної колонії № 64, який вже тривалий час відбуває покарання за скоєння тяжкого злочину, інкримінують розповсюдження наркотиків серед засуджених та умисне встановлення злочинного впливу у кримінальному середовищі.

Незаконну діяльність, організовану на території колонії, припинили оперативники регіонального управління Служби безпеки України спільно зі слідчим управління поліції області, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, за сприяння Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Мін'юсту та за участі батальйону поліції особливого призначення.

Під час досудового розслідування слідчі з’ясували, що 49-річний кременчуківець отримав статус «смотрящого за зоною», користуючись авторитетом серед в’язнів. Він здійснював координацію протиправної діяльності в установі, а також забезпечував накопичення, утримання та розподіл коштів і майна між особами, які відбувають покарання.

З метою наповнення так званого «общака» злочинець налагодив в колонії незаконний обіг наркотиків, залучивши до протиправної діяльності свого помічника та знайомого полтавця, який забезпечував постачання забороненого «вантажу» до місця ізоляції.

Так, зокрема, правоохоронці встановили, що з травня по червень цього року полтавець надіслав до колонії близько 250 грамів канабісу, прихованого в аерозольних балончиках від дезодоранту.

Артем Родигін, заступник начальник поліції Полтавщини, повідомив: «Слідчі Головного управління поліції області, за процесуального керівництва прокуратури, повідомили фігурантам про підозру у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та передачі його у місця позбавлення волі, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). «Наглядачу», окрім цього, вручили підозру в умисному встановленні та поширенні злочинного впливу в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України)».

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією слідчого управління поліції області)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux