Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини упродовж березня виявила 135 фактів керування транспортом водіями у стані сп'яніння – Євген Рогачов
Опубліковано 06 квітня 2022 року о 17:37

З метою максимального захисту громадян від протиправних посягань, а також забезпечення публічного порядку й безпеки у воєнний період,  поліція Полтавщини продовжує працювати в посиленому режимі. Значну увагу правоохоронці також приділяють безпеці дорожнього руху на автошляхах області та вживають максимальних заходів щодо недопущення керування транспортними засобами водіями в стані сп’яніння.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив: «Лише в березні поточного року на автошляхах області працівники групи реагування патрульної поліції виявили близько 500 порушень правил дорожнього руху, з яких 135 – керування транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, що є неприпустимим».

Нагадаємо, що відповідно до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування автомобілем напідпитку вперше суд може призначити 17 тисяч гривень штрафу та позбавити права керування транспортними засобами на 1 рік. Якщо протягом року автомобіліста вдруге притягнуть до адмінвідповідальності, за скоєне йому доведеться заплатити вже 34 тисячі гривень та забути про кермо на 3 роки (адже суд позбавить права керування). Окрім того, є вірогідність, що  транспортний засіб можуть за рішенням суду оплатно вилучити – реалізувати на аукціоні та отримані кошти повернути власникові. Якщо водій втретє порушить Закон, штраф зросте до 51 тисячі гривень. Строк позбавлення права керування збільшиться до 10 років, а сам транспортний засіб конфіскують. Але цього разу вже безоплатно!

Слід зазначити, що ч. 2 та 3 ст. 130 КУпАП (зі змінами від 16.02.2021 року) також передбачають адміністративний арешт, який суд може призначити з урахуванням майнового стану порушника. До 10 діб – особі, яка протягом року вже піддавалася адміністративному стягненню за керування у стані сп’яніння, та до 15 діб – якщо водій вже двічі потрапляв у «поле зору» правоохоронців.

Також попереджаємо - Полтавською обласною радою оборони прийняте рішення, що під час воєнного стану вилучені у нетверезих водіїв транспортні засоби можуть бути передані силам оборони для виконання завдань, пов’язаних із захистом країни від російських окупантів.  

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux