Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Полтавщини розкрила вбивства чоловіка у Лубенському районі: фігуранту повідомлено про підозру
Опубліковано 16 червня 2022 року о 18:15

Слідчі Лубенського райвідділу поліції, під процесуальним керівництвом  Лубенської окружної прокуратури, обґрунтовано підозрюють 67-річного чоловіка у скоєнні умисного вбивства жителя села Оріхівка, Лубенської тергромади. Фігуранту повідомлено про підозру та взято під варту. Досудове розслідування триває.


До Лубенського райвідділу поліції 19-го травня надійшло повідомлення від мешканки міста Києва, що її співмешканець, який тимчасово проживав у Лубенському районі, декілька днів не виходить на зв’язок.
Отримавши повідомлення, працівники поліції Лубенщини негайно розпочали пошук безвісти зниклого 46-річного чоловіка. Також до співпраці з поліцією долучилися представники добровольчого формування територіальної громади №1 відокремленого підрозділу с. Оріхівка та місцеві мешканці. Через декілька днів на березі ставка в селі Новооріхівка, Лубенського району, представники добровольчого формування виявили подушки та ковдри зі слідами, схожими на кров. Як з’ясували слідчі, знайдені речі належали чоловікові, якого розшукували як безвісти зниклого.


Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, повідомив: «В ході проведення оперативно-розшукових та слідчих дій, працівники карного розшуку Лубенського райвідділу, спільно з оперативниками та слідчими обласного Главку поліції, з’ясували, що безвісти зниклого чоловіка вбили. Слідством  встановлено, що потерпілий був застрелений із мисливської вогнепальної зброї під час конфлікту із 67-річним місцевим мешканцем. Щоб приховати сліди злочину підозрюваний вивіз тіло вбитого, спалив його та закопав рештки на смітнику. З місця події та помешкання фігуранта слідчі вилучили ряд речових доказів, що підтверджують його причетність до вчинення особливо тяжкого злочину. На часі чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави».

У рамках кримінального провадження, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури, триває досудове розслідування. У разі визнання вини судом чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux