Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«16 днів проти насильства»: На Полтавщині кременчуцькі поліцейські проводять заходи з протидії насильству
Опубліковано 09 грудня 2022 року о 13:13

Інспектори ювенальної превенції Кременчуцького районного управління поліції  Полтавщини провели профілактичні заходи з протидії насильству у закладах освіти міста та району. Відповідні зустрічі поліцейських зі студентами, школярами та працівниками закладів освіти відбулися у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Метою таких зустрічей є привернення уваги суспільства до проблеми та протидії домашньому насильству, а також поширення інформації, яка допомагає його уникнути.Наталія Каут, керівниця сектору ювенальної превенції Кременчуцького райуправління поліції 8 грудня, у рамках проєкту Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine зустрілася з працівниками Кременчуцької гімназії №12. Під час зібрання поліцейська детально обговорила з присутніми тему насильства в закладі освіти. Також  пояснила, як протидіяти проявам насильства та порадила куди звертатися, якщо хтось постраждав від насильства.

А учням середніх класів Чечелівської гімназії Кам'янопотоківської сільської ради тему насильства у шкільному середовищі роз’яснила інспекторка сектору ювенальної превенції Кременчуцького РУП Аліна Самойленко. Окремо обговорили тему булінгу. Інспекторка пояснила учням, як розпізнати булінг у шкільному суспільстві та розповіла механізми боротьби із таким ганебним явищем. Також поліцейська поінформувала школярів і про інші види насильства та шляхи їх уникнення.

Кременчуцькі поліцейські також провели тематичну лекцію для студентів професійно-технічного училища № 26 м. Кременчука. Слухачам детально роз’яснили, що таке домашнє насильство, які його види та до кого звертатися по допомогу. 

Також ознайомили студентів із повноваженнями, які має поліція та порадили, як планувати власну безпеку і допомагати постраждалим від домашнього насильства. 

Нагадаємо, якщо ви постраждали від насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте та інформуйте поліцію за номером 102, або на безплатну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 чи на короткий номер 116-123. Також можете скористатись поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 (За інформацією Кременчуцького райуправління поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux