Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Проходжу повз паркан… Чую скавчання. Думала собака, але помилилася... – бабуся» – розповідає курсантка Дніпропетровського університету внутрішніх справ Анна Гусак про нещодавню пригоду у Полтаві
Опубліковано 26 лютого 2019 року о 15:34

А бабуся, про яку говорить 20-річна Анна, сиділа в калюжі на власному подвір’ї і вже не відчувала ані рук, ані ніг. Жінку дівчина розгледіла крізь щілину у паркані, коли йшла вулицею повз один з будинків на Яківцях (Київський район у Полтаві). Вона не могла поворушитися і лише благала про допомогу…

Для інформації, Анна Гусак – курсантка 4-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Із 14 січня до 07 квітня Анна проходить стажування в Полтавському відділі поліції.


Дівчина пригадує як розмірковувала над тим, як потрапити на подвір’я? Адже між нею та бабусею була перепона – замкнена хвіртка і двохметровий паркан. Але більше за цю обставину її бентежили двійко собак (одна з яких розміром з ротвейлера), готових кинутися на «чужого», який спробує зазіхнути на їх «територію». 

Однак, скарга бабусі на сильний біль у серці та її тривале перебування на зимовому повітрі вимагали від Анни рішучих дій. Дівчина пішла навпростець (через ярок, що з іншого боку будинку) і, приборкавши свій страх перед собаками, зайшла у двір.


Анна пригадує як підійшла до жінки, «оточеної» псами, і спокійним голосом почала з нею розмову. На щастя, тварини відступили! Мабуть відчувши добрі наміри непроханої гості.

-    Я змогла відтягнути жінку якнайдалі від калюжі та обперти її на своє коліно (при тому, що бабуся вища та важча за дівчину – від авт.). Попросила її посміхнутися мені і підняти руки догори, – продовжує розповідь. – Нам на домедичній підготовці в університеті пояснювали – якщо людина не здатна зробити такі прості речі, це може бути ознакою інсульту. І жінка не змогла… 

Дівчина викликала швидку для 85-річної Валентини Миколаївни (як згодом вона дізналася) і, щоб заспокоїти, розповіла їй про себе.

-    Я показала їй свій жетон і пояснила, що я поліцейський і хочу їй допомогти. Попросила сказати де ключі, щоб відчинити ворота для швидкої, та назвати телефонний номер рідних, – наголосила вона.

Відшукати потрібні ключі і бабусин мобільний телефон вдалося не відразу. Не пощастило і з телефонною книжкою – декотрі номери взагалі не обслуговувалися, а номер онука не відповідав. Нарешті, коли вдалося додзвонитися до сестри бабусі, Анна видихнула з невеличким полегшенням.

Проте, не втрачала контролю над ситуацією і продовжувала «реанімаційні» заходи. До прибуття родичів і карети швидкої курсантка постійно підтримувала розмову з жінкою, розтирала їй ноги і зігрівала ковдрою, знайденою у будинку.

… все завершилося добре. Валентину Миколаївну ушпиталили та надали кваліфіковану медичну допомогу. 

Вже через кілька діб від лікаря районної амбулаторії – Івана Петренка – «рятівниця» довідалася, що жінка пережила мікроінсульт і допомога, яку надала Анна, була вельми вчасною і вкрай необхідною.

Про подвиг янгола-охоронця в поліцейському однострої ніхто б і не дізнався (через сором’язливість дівчини – від авт.), якби не сестра врятованої бабусі. Євгенія Миколаївна розповіла про цей випадок керівникові курсу Дніпропетровського університету внутрішніх справ. 

На часі про цей вчинок, гідний людської поваги, знаємо і ми!

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux