Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Іван Вигівський: Ми зробимо все, щоб журналісти відчували, що їх законна професійна діяльність знаходиться під правовим захистом
Опубліковано 13 травня 2020 року о 10:30

Слідчі поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області, вручили полтавцю підозру в умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів одного із міських телевізійних каналів. Поліція здійснює розслідування за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Таке процесуальне рішення було прийнято після проведення ґрунтовної ревізії кримінальних проваджень минулих років. Про детальне вивчення кожної справи, пов’язаної з порушенням прав журналістів, йшлося на зустрічі Івана Вигівського, начальника поліції Полтавщини, з Сергієм Томіленком, головою Національної спілки журналістів України.

Архівне фото. Зустріч, 28 лютого 2020 року

Нагадаємо, ця зустріч відбулась 28 лютого в Головному управлінні поліції області в рамках візиту підтримки журналістів національними експертами з медіасфери, під час якого порушили ключові питання, що є пріоритетними для Національної спілки журналістів – фізична безпека журналістів і запобігання безкарності у сфері порушення їхніх прав. 
Саме тоді Іван Вигівський запевнив, що поліція зацікавлена в об’єктивному розслідуванні кримінальних проваджень, відкритих за фактами скоєння протиправних дій відносно журналістів. 

На даний час вже є перший результат. Після детального вивчення обставин провадження, відкритого у 2017 році за фактом умисної незаконної заборони висвітлення соціальної теми журналістами телеканалу «ІРТ-Полтава», ініційовано ряд процесуальних рішень. Слідчі повідомили про підозру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів 44-річному полтавцю. У кримінальному провадженні триває комплекс необхідних слідчих дій.

Очільник поліції області наголосив:
– Як я вже зазначав раніше, під час зустрічі з головою Національної спілки журналістів України, поліція зацікавлена у тому, щоб всі провадження, відкриті за ознаками складу злочину, були скеровані до суду. Ми зробимо все, щоб журналісти відчували, що їх законна професійна діяльність знаходиться під правовим захистом.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux