Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині нетверезий водій пропонував хабаря поліцейським в Горішніх Плавнях: слідчими відкрито кримінальне провадження
Опубліковано 26 червня 2022 року о 19:59

Слідчі відділу поліції №2 (м.Горішні Плавні) Кременчуцького районного управління поліції, за процесуального керівництва Горішньоплавнівського відділення Кременчуцької  окружної прокуратури, розпочали кримінальне провадження відносно водія, який намагався підкупити поліцейських та керував автомобілем під дією алкоголю. Тест зроблений за допомогою спеціального технічного засобу показав 3,09 промілле.
Як повідомив Дмитро Забігайло, тимчасовий виконуювач обов’язків начальника відділу поліції №2 Кременчуцького районного управління поліції: «На лінію «102» надійшла інформація від мешканців Горішніх Плавнів, що по місту рухається автомобіль, який  грубо порушує правила дорожнього руху.  Працівники  групи реагування патрульної поліції одразу відреагували на повідомлення та  зупинили автомобіль «Audi», під керуванням місцевого чоловіка, 1986 року народження, на одній з вулиць міста. Під час перевірки документів правоохоронці з’ясували, що чоловік перебуває у стані сп’яніння. Тест, зроблений за допомогою спеціального технічного засобу, показав 3,09 проміле алкоголю, що  значно перевищує допустиму норму. Намагаючись вплинути на рішення працівників поліції, порушник запропонував правоохоронцям 5000 гривень хабаря. У результаті поліцейські склали відносно водія протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння  (стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Окрім того, слідчі відкрили  кримінальне провадження за неправомірну пропозицію службовій особі  надати неправомірну вигоду за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища (частина 1 статті 369 Кримінального кодексу України).»


Речові докази вилучені. Вирішується питання про повідомлення про підозру чоловікові.
Якщо суд визнає фігуранта винним у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, йому загрожує штраф у розмірі від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За матеріалами Кременчуцького управління поліції)

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux