Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактами порушення санітарних норм суб’єктами господарювання в умовах карантину
Опубліковано 21 грудня 2020 року о 11:15

Поліція Полтави викрила 4 нічні розважальні заклади, що надавали послуги з порушенням санітарних правил та норм, визначених чинним законодавством у сфері захисту населення від інфекційних хвороб.

За фактом порушення ряду норм та вимог чинного законодавства у сфері протидії епідемічним та іншим інфекційним хворобам поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Сергій Бейгул, начальник Полтавського відділу поліції, повідомив:
«Всупереч забороні, нічні заклади Полтави надавали послуги після 22-ї години та грубо ігнорували вимоги щодо кількості відвідувачів. На підставі ухвали слідчого судді Октябрського районного суду поліція провела 4 обшуки за адресами розташування розважальних закладів – вилучили оргтехніку, системи відеонагляду, касові апарати, термінали та інше».

У кримінальному провадженні призначені експертизи. Тривають слідчі дії.

Поліція продовжує здійснювати посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, мобільні групи у складі з поліцейськими, спеціалістами державної служби з питань безпечності харчових продуктів та інспекції по контролю за благоустроєм перевіряють як дотримуються встановлених вимог суб’єкти господарської діяльності.

Закликаємо краян відповідально поставитися до карантинних вимог, що покликані стримати поширення коронавірусної інфекції, а відтак – зберегти життя і здоров’я людей.

Довідково.
Стаття 325. Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням
1. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, -
карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, -
караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux