Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція готова до охорони правопорядку та закликає громадян до співпраці
Опубліковано 05 травня 2018 року о 12:19

Весь особовий склад поліції Полтавщини працює у посиленому варіанті несення служби і має достатньо сил і засобів, щоб масові заходи 8-го та 9-го травня в регіоні пройшли безпечно.
Щодоби близько 600 поліцейських заступають на патрулювання населених пунктів області, щоб не допустити правопорушень, провокацій та будь-якого конфлікту чи протистояння між громадянами.  


-    Інформуємо громадськість, що маємо оперативну інформацію про можливі спроби вчинення провокацій із використанням забороненої в Україні символіки! Тому, задля безпеки і порядку, просимо мешканців та гостей області не піддаватися на такі провокації та не провокувати інших. Максимально підтримуйте поліцію під час забезпечення публічної безпеки при проведенні масових заходів. Негайно інформуйте про виявлені підозрілі предмети та осіб, що порушують чи готуються до порушень чинного законодавства, - зазначив заступник начальника ГУНП в Полтавській області Денис Захарченко. 
Застерігаємо, що у разі використання антиукраїнської символіки, чи проголошення антиукраїнських заяв, поліція діятиме швидко та адекватно, в межах діючого законодавства!
Нагадуємо, що за використання забороненої символіки передбачена відповідальність згідно Кримінального кодексу України.
Стаття 436-1. Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів
1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки",
 - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, 
- караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.


Завчасно дякуємо мешканців та гостей Полтавщини за розуміння і закликаємо бути пильними, толерантними та поважати один одного. 
Бажаємо всім гарного відпочинку! Не забувайте, що у разі необхідності поліція завжди готова надати вам допомогу та захистити від протиправних посягань. Варто лише звернутися за допомогою, зателефонувавши на номер «102».

 

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux