Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Роман Дорош: На Полтавщині з початку року поліція припинила понад 4,5 тисячі фактів домашнього насильства
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 16:06

На Полтавщині з початку поточного року поліцейськими здійснено більше ніж 4,5 тисячі реагувань на домашнє насильство. Стосовно кривдників складено понад 2300 адміністративних протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вручено близько 1900 термінових заборонних приписів. Зокрема, 560 осіб зобов’язано залишити місце проживання, перебування постраждалої особи; 630 особам заборонено перебувати у місцях спільного проживання, перебування постраждалої особи; близько 1500 особам заборонено у будь-який спосіб спілкуватися, контактувати з потерпілими від домашнього насильства.

Крім того, в поточному році відкрито 88 кримінальних проваджень за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Вже повідомлено про підозру 71-й особі.

Роман Дорош, старший інспектор відділу дільничних офіцерів поліції Полтавської області, зазначив: «На сьогодні новостворений підрозділ, до якого входить сектор протидії домашньому насильству (Полтава) та дві  мобільні групи (Кременчук, Горішні Плавні) працює над підвищенням обізнаності суспільства щодо явища домашнього насильства.  Ми намагаємося довести до максимальної кількості громадян інформацію про те, куди можна звернутися за допомогою або отримати відповідну консультацію. Також ми проводимо системне навчання поліцейських, вивчаємо і впроваджуємо кращі міжнародні практики з протидії домашньому насильству, аби звести нанівець це ганебне явище в нашому суспільстві».

Шановні громадяни! Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером «102», або на безкоштовну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 чи на короткий номер 116-123. Також можете скористатись поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні. Головне - НЕ ЗАМОВЧУЙТЕ ФАКТ СКОЄННЯ НАСИЛЬСТВА!

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(за інформацією Управління превентивної діяльності поліції області)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux