Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека дітей в умовах війни: поліція Полтавщини рекомендує дорослим ретельніше контролювати дозвілля неповнолітніх
Опубліковано 14 грудня 2022 року о 15:17

На Полтавщині з 15 грудня особам віком до 14 років із 21:00 до 07:00 заборонено перебувати на вулиці та в місцях загального користування без супроводу дорослих. Таке рішення 13 грудня ухвалила Рада оборони області. Поліція Полтавщини закликає громадян відповідально ставитися до встановлених обмежень заради безпеки дітей.


 Враховуючи діючі обмеження в умовах воєнного стану, погодні зимові фактори та відсутність вуличного освітлення в темний час доби,  звертаємо увагу дорослих та осіб, які опікуються вихованням дітей, на дотримання наступних рекомендацій: 

-    суворо дотримуватися встановлених обмежень щодо заборони перебування на вулиці та в місцях загального користування осіб віком до 14 років включно без супроводу дорослих в період часу з 21:00 до 07:00;

-    дотримуватися режиму комендантської години, яка в області діє з 23:00 до 05:00;

-    під час сутінків та у темну пору доби прикріпити на одяг світловідбивні елементи, які допоможуть водіям вчасно побачити пішохода та уникнути наїзду;

-    ретельно контролювати дозвілля дітей та нагадувати їм про необхідність дотримуватися Правил дорожнього руху, правил безпечної поведінки в школі, вдома, на вулиці. Особливо поблизу водойм, вкритих снігом та кригою. Пояснюйте дітям, що перша крига вкрай ненадійна і перебувати на ній небезпечно для життя! 

Нагадуємо, що за ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дітей законодавством передбачено штраф від 850 до 1700 гривень (частина 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення), а в разі повторності - штраф від 1700 до 5100 гривень (частина 2 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення). 

Та головне не штрафи, а безпека дітей, їх життя та здоров’я. Тож бережіть себе та дбайте про тих, хто поруч.

Якщо ж вам потрібна допомога поліції, звертайтеся на спецлінію «102», а також на створені додаткові канали для звернень громадян у застосунку чат-бот Телеграм: @Police102Poltava та месенджер Фейсбук Поліція Полтавської області. 

Відділ комунікації поліції Полтавської області





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux