Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Діти нашої держави заслуговують уваги і безпеки – Ігор Клименко
Опубліковано 27 серпня 2022 року о 15:35

На цьому Голова Національної поліції України наголосив сьогодні, 27 серпня, під час вручення сертифікатів першим «вихователям безпеки», які працюватимуть у дев’яти областях держави.

Нагадаємо: проєкт «Вихователь безпеки» стартував у листопаді 2021 року у рамках співпраці Національної поліції України та територіальних громад за підтримки ЮНІСЕФ.

Нині у його реалізації беруть участь представники 16 територіальних громад із 9 областей України. 17 вихователів безпеки, які пройшли навчальний курс на базі Національної академії внутрішніх справ, працюватимуть у 49-ти закладах освіти.


За словами Голови Національної поліції України, метою проєкту є створення безпекового середовища для дітей під час навчального процесу. Зокрема йдеться про вивчення ситуації в школі, виявлення проблеми булінгу, розповсюдження наркотиків, питання конфліктів та інших правопорушень.

«Коли ми планували впровадження проєкту, ми розуміли, що в школі є булінг, що в сім’ях є домашнє насильство і жорстоке поводження. Є батьки, які не завжди належним чином виконують свої обов’язки. А з лютого ще й почалася повномасштабна війна. Є багато біженців і внутрішньо переміщених осіб, які перебувають в різних областях нашої держави. Це і дистанційне навчання, і очне навчання. Ми зіткнемося з проблемою формування нових колективів і взаємодії дітей. І все це разом накладає на нас усіх величезну відповідальність за долю дитини», - зауважив у своєму виступі Ігор Клименко.


При цьому він акцентував на створенні безпекового середовища не лише безпосередньо в навчальному закладі, а й поблизу шкіл: на подвір’ї, дорогах, у підвалах та бомбосховищах, а також на посиленні контролю за роботою магазинів та кіосків, де дітям можуть продавати спиртне і цигарки. А відтак наголосив на максимальній взаємодії правоохоронних органів, освітніх та соціальних служб, ДСНС, адміністрацій навчальних закладів та спеціалістів з безпеки.


«Діти нашої держави заслуговують уваги і безпеки. І цю безпеку ми всі повинні забезпечити. 9 регіонів, які долучилися до проекту, - це передові регіони. І люди, які зголосилися стати вихователями  безпеки, взяли на себе велику відповідальність. Адже країна, яка постане після війни, буде відбудовуватися нашими дітьми, які зараз навчаються в середній і старшій школі», - підсумував Голова Національної поліції України.

Управління комунікації
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux