Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Діти, які на власні очі бачили війну, потребують особливої уваги – поліцейська омбудсменка Полтавської області
Опубліковано 14 березня 2022 року о 17:30

Поліцейські Полтавщини з перших днів війни активно включилися в гуманітарний процес: правоохоронці супроводжують гумколони, займаються волонтерством, надають психологічну підтримку та всіляко допомагають евакуйованим сім’ям, багатодітним родинам і людям з інвалідністю долати випробування воєнного часу. Особливу увагу приділяють діткам, яким у воєнних реаліях вкрай потрібна емоційна підтримка дорослих та впевненість у безпеці.

Наталія Нечепуренко, уповноважена з дотримання прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України (з дислокацією в Полтавській області), щодня (від початку війни) опікується долями мешканців сусідніх областей, які через запеклі бої вимушені шукати прихисток на Полтавщині. У цій важливій справі їй допомагають вірні друзі, з якими омбудсменка реалізувала чимало соціально корисних проєктів в мирний час.

Як повідомила пані Наталія, завдяки фахівцям Благодійної організації «Світло надії» вдається швидко допомагати з розміщенням людей та створенням комфортних умов для їх тимчасового проживання. А представники спорту, освіти та громадськість допомагають у стислі строки акумулювати їжу, воду, ліки та інші речі першої потреби.

Омбудсменка наголосила, що в екстрених ситуаціях час має вагоме значення. Відтак конструктивна допомога кожного волонтера, який відповідає за свою ділянку роботи, має велику цінність. А коли на термінову допомогу чекають діти, діяти потрібно максимально швидко, виважено та мудро!

Дружба евакуйованих малюків та їх батьків з Наталією Нечепуренко завжди приносить радість і чималу користь. Уповноважена дбає не тільки про їх комфорт та влаштовує приємні сюрпризи, але й приділяє значну увагу їх безпеці та захисту.

Так, під час чергового візиту до притулку підполковник поліції допомогла малюкам та їх матусям підготуватися до наступного етапу евакуації. Разом вони виготовили персональні картки для дітей з їх даними й потрібними номерами телефонів. Картки помістили в яскраві брелоки, якими прикрасили верхній одяг діток та рюкзачки. Така прикраса допоможе дитині не загубитися у дорозі.

«Діти, які на власні очі бачили війну, потребують особливої уваги, – зауважила поліцейська омбудсменка Полтавської області та поділилася власним досвідом. – У складних життєвих ситуаціях їм  потрібні не подарунки, а турбота, відчуття безпеки та віра в дорослих, які поруч. Приємно відзначити, що в такі моменти присутність поліцейського допомагає дитині впоратися зі стресом та налаштуватися на позитив».

У такий непростий для всіх нас час ми маємо бути згуртованими й готовими підтримати один одного. Рухаємося вперед до перемоги. Слава Україні!

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux