Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Діти повинні знати як зберегти своє життя та допомогти іншому – Ірина Москаленко про правила поведінки на льоду
Опубліковано 15 лютого 2023 року о 14:14

«Крига – це завжди небезпечно» – в один голос наголошують рятувальники, поліцейські, вчителі й батьки. Свідченням тому є статистика надзвичайних ситуацій на воді, що сталися на Полтавщині у 2022 році в зимовий період. За інформацією начальника установи «Рятувально-водолазна служба» Полтавської обласної ради Євгена Савчука, тільки в зоні спостереження комунальної організації під лід провалилися 26 осіб (з початку 2023 – вже 14). На щастя всім постраждалим вчасно надали необхідну допомогу. Однак на рівні області були трагічні випадки! За даними поліції, минулого року крига «забрала» життя 7 осіб, троє з яких – діти. 


Актуальність питання безпечної поведінки біля водойм та на льоду спонукала ювенальну поліцію Полтавщини організувати для полтавських школярів урок безпеки з фахівцями рятувально-водолазної служби. Дітям  пояснили та наочно показали моделі правильної та хибної поведінки на льоду, а також – найбільш дієві способи надання допомоги людині, яка провалилася під кригу. 

Ірина Москаленко, очільниця відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини, наголосила: 

«Обов’язок дорослих пояснити дітям, що перебувати та гратися на льоду небезпечно. Але якщо так склалося, то діти повинні орієнтуватися як діяти в надзвичайній ситуації, щоб зберегти своє життя та допомогти іншому».

Від Євгена Савчука та його команди діти отримали чимало корисних настанов. Зокрема, фахівець порадив завжди зважати на такий важливий фактор, як товщина замерзлої води. Він зауважив: 

«Ви повинні запам’ятати найголовніше: без необхідності в жодному випадку не виходьте на лід. Особливо, коли він крихкий. Як, приміром зараз, коли його товщина менша за 3 сантиметри. Безпечною вважається товщина криги не менше ніж 7 сантиметрів».

Також спеціаліст порадив учасникам заходу, якщо на їх очах хтось провалився під лід, негайно телефонувати за номером 101 або 60-18-16 (водолазно-рятувальна служба), або кликати на допомогу дорослих.

Більше порад про заходи безпеки на льоду ТУТ.


Відділ комунікації поліції Полтавщини

(спільно з Полтавським районним управлінням поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux