Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Для формування довірливих стосунків з дітьми потрібен особливий підхід та розмова «на рівних» – ювенальний поліцейський Полтавщини Антон Якименко
Опубліковано 03 липня 2024 року о 17:09

Продовжуємо ділитися думками й історіями правоохоронців у рубриці #поліція_в_обличчях, щоб познайомити вас з професією працівника ювенальної превенції. Сьогодні про свій досвід розповідає інспектор сектору ювенальної превенції Полтавського районного управління Антон Якименко. Зона відповідальності майора поліції – територія Котелевської селищної ради.


До того як стати ювенальним інспектором, Антон понад 20 років працював на різних поліцейських посадах і добре розуміє, що таке оперативне реагування на звернення громадян, координація дій різних служб та ухвалення правових рішень. Однак, саме у ролі «дитячого поліцейського» він усвідомив важливість таких аспектів, як комунікація, довіра та зворотний зв'язок.

Офіцер наголошує: «Для порозуміння з дітьми та формування довірливих стосунків потрібен особливий підхід та розмова «на рівних». Мені це добре відомо, оскільки сам маю двох неповнолітніх дітей та часто спілкуюся з їхніми друзями».

Для налагодження контакту з дітьми та їхніми батьками Антон Якименко постійно бере участь у батьківських зборах, профілактичних бесідах, уроках безпеки та заходах спільно з органами місцевого самоврядування та закладами освіти. Він також долучається до тренувань військово-патріотичного рою «Котелевські гарди». Поліцейський роз’яснює правила та правові норми, застерігає від небезпек та відповідає на запитання, що стосуються захисту прав та юридичної відповідальності.

Офіцер також приділяє значну увагу співпраці зі службою у справах дітей, Центром соціальних служб, Кризовим центром для постраждалих від домашнього насильства та неурядовими організаціями, які забезпечують гуманітарну логістику та психологічну підтримку. Він вважає, що таке партнерство дозволяє не тільки вчасно «діагностувати» проблему та швидко знайти раціональний варіант її розв’язання, але й запобігти можливим рецидивам та негативним наслідкам у майбутньому.

Для організації допомоги (зокрема, психологічної) внутрішньо переміщеним родинам, які постраждали від російської агресії та опинилися у складних життєвих обставинах, офіцер налагодив взаємодію з представництвом міжнародної гуманітарної організації Intersos.

«Вважаю, що належна взаємодія ювенального поліцейського з навчальними закладами, соціальними службами, благодійними організаціями та комунікація з дітьми – це базис для організації превентивної діяльності. І нам вдалося досягти у цьому успіху», – каже Антон Якименко.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(Фото – Антон Якименко)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux