Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Для нас важливо вчасно отримувати та реагувати на інформацію, - Денис Монастирський
Опубліковано 28 вересня 2022 року о 16:00

На цьому сьогодні, 27 вересня, міністр внутрішніх справ України наголосив під час зустрічі з представниками іноземної делегації, яку очолив Координатор ЄС з питань боротьби з тероризмом Ілкка Салмі. Учасники обговорили низку питань, зокрема протидію незаконному обігу зброї, розслідування воєнних злочинів, вчинених рф, посилення правоохоронної співпраці між ЄС та Україною  тощо.

На початку Денис Монастирський нагадав, що з початком війни функції структур системи МВС значно змінилися та розширилися. На сьогодні вони складають одну четверту сил оборони, що дають відсіч збройній агресії рф.

«Якщо до війни до функцій працівників прикордонної служби входило охорона кордону, боротьба з контрабандою товарів, то зараз вони стоять на захисті рубежів, які щоденно обстрілює ворог. Працівники Нацполіції несуть службу на блокпостах, беруть участь у бойових діях та розмінуванні територій. Нацгвардійці, які раніше допомагали силовому блоку у забезпеченні громадського порядку, сьогодні зі зброєю в руках захищають кордони Батьківщини, зачищають деокуповані населені пункти, охороняють об’єкти критичної інфраструктури. Зокрема, й атомні електростанції», - зауважив міністр.  

Координатор ЄС з питань боротьби з тероризмом Ілкка Салмі погодився, що питання боротьби зі злочинністю та загрозами тероризму, боротьби з незаконним обігом зброї, розслідування воєнних злочинів, вчинених рф на території України, необхідно вирішувати спільними зусиллями. І саме співпраця ЄС з Україною може дати гідний результат.

«Хотів би відзначити хоробрість та мужність українців, які у безпрецедентній війні захищають свободу й незалежність, спільні наші європейські цінності, тому ми будемо вас підтримувати стільки, скільки потрібно. Ми знаємо про жорсткі злочини, які вчинили військові рф, і готові допомагати, щоб притягнути винних до відповідальності і не залишити їх непокараними», - сказав Ілкка Салмі. 

Обговорюючи питання посилення співпраці з ЄС, Денис Монастирський запропонував оптимізувати контакти та регулярно проводити робочі зустрічі, зокрема і в  онлайн режимі:

«Ми маємо комунікацію з Європолом, але співпрацю у питаннях стосовно тероризму, обігу зброї треба посилити. Для нас важливо вчасно отримувати та реагувати на інформацію, якщо ми розраховуємо на ефективний результат».

Під час діалогу учасники відзначили високий рівень співпраці Національної поліції України з Європолом, зокрема активну участь в оперативній програмі EMPACT, підкреслили готовність посилити співпрацю з Європейським агентством прикордонної та берегової охорони Frontex, зокрема висловили готовність розпочати переговори щодо укладення Угоди про статус представників.



Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux