Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Документування воєнних злочинів, обмін міжнародним досвідом та модернізація: на Полтавщині поліцейські підбили підсумки діяльності спеціалістів-криміналістів у 2023 році
Опубліковано 04 січня 2024 року о 17:07

На підсумковій нараді, що відбулась на базі Слідчого управління Полтавської області, говорили про модернізацію криміналістичних підрозділів поліції, покращання матеріально-технічної бази та про удосконалення процедури документування злочинів. Розглянули проблемні питання, що з'являються в процесі пошуку, виявлення, фіксації, вилучення й пакування на місці події слідової інформації з метою подальшого проведення експертних досліджень в лабораторних умовах. А також відзначили кращих спеціалістів-криміналістів поліції та експертів Полтавського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

В узагальненні результатів діяльності та перспектив реалізації сучасних криміналістичних підходів взяли участь: заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун, директор Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Тарас Бойко, начальник відділу криміналістичного забезпечення Слідчого управління поліції Полтавщини Василь Лялін, заступник начальника Слідчого управління обласної поліції Дмитро Поздняков, експерти НДЕКЦ, а також спеціалісти-криміналісти територіальних підрозділів поліції.

Сергій Рекун зазначив, що під час повномасштабної російської агресії спеціалісти-криміналісти не тільки активно залучалися до проведення слідчих дій на території області, але й брали участь у забезпеченні правопорядку та документуванні воєнних злочинів у звільнених населених пунктах України. Зокрема, спеціалізована криміналістична лабораторія у складі спеціалістів з Полтавщини працювала над збором доказів підриву Каховської ГЕС, а також над ідентифікацією тіл загиблих у Бучі, Ірпені, Ізюмі та у селі Гроза Харківської області.

Заступник начальника обласної поліції наголосив, що минулого року спеціалісти-криміналісти значно розширили діапазон своїх компетенцій, отримавши безцінний досвід та нові знання від фахівців Варшави, Токіо та Лондона. Завдяки міжнародним партнерам та керівництву Національної поліції України криміналісти опанували пілотування безпілотним літальним апаратом, програму 3D-моделювання та навчилися визначати ДНК-профіль за допомогою генетичного аналізатора.

Сергій Рекун подякував спеціалістам-криміналістам та експертам за щоденну плідну співпрацю і наголосив: «Результати нашої спільної діяльності на високому рівні».

Заступник начальника поліції Полтавщини вручив медаль «За сумлінну службу» І ступеня директору Полтавського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Тарасу Бойко. Грамоти ГУНП отримали завідувач відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів НДЕКЦ Віта Левченко, завідувач сектору біологічних досліджень та обліку Олена Канюка та заступник завідувача відділу – завідувач сектору дактилоскопічних досліджень Ігор Рудик.

Також за ініціативність та сумлінне виконання обов’язків в умовах воєнного стану, відзнаку Головуправління поліції Полтавської області «За сумлінну службу» І ступеня отримав спеціаліст-криміналіст Кременчуцького райуправління поліції Олег Нікіша. Грамотами ГУНП нагороджені: старший спеціаліст-криміналіст Миргородського райвідділу поліції Максим Івашина і старший спеціаліст-криміналіст Полтавського райуправління поліції Дмитро Кошовий.


Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux