Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Євген Рогачов: Тісна співпраця з територіальними громадами та підвищення рівня довіри громадян до поліції - для нас є основним пріоритетом
Опубліковано 12 січня 2022 року о 17:22

На Полтавщині у 2021 році рівень загально кримінальної злочинності зменшився на 18 %, а тяжких і особливо тяжких злочинів поменшало на 20,5 %. Зокрема, грабежів зменшилося на 44%, розбоїв – на 57%, незаконних заволодінь транспортними засобами – на 49 %, крадіжок - на 24 %.

Сьогодні, 12-го січня, в обласному управлінні поліції Полтавщини, під головуванням начальника обласного Главку Євгена Рогачова, відбулася колегія за підсумками діяльності в 2021 році.

У нараді взяли участь заступники начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області, начальники галузевих служб, керівники райуправлінь, відділів, відділень та секторів поліції, а також керівники міжрегіональних територіальних органів поліції області.

На початку наради Євген Рогачов представив особовому складу керівника Управління карного розшуку підполковника поліції  Олександра Лиманця та новопризначеного заступника начальника обласного управління поліції – начальника Слідчого управління ГУНП області полковника поліції Сергія Рекуна.

Також очільник поліції Полтавщини подякував поліцейським, які брали участь у затриманні особливо-небезпечних злочинців, що викрали підприємця з Пирятинщини. Нагадаємо, що фігуранти майже тиждень незаконно утримували чоловіка в одній із квартир столиці України, вимагали кошти та переписати нерухоме майно, після чого планували його вбити.   

«Дякую вам за те, що врятували життя людини. Адже саме завдяки злагодженій роботі та високому професіоналізму працівників оперативних служб, слідчих підрозділів і спецпризначенців поліції чоловік залишився живим» - підкреслив Євген Рогачов.

Під час наради із аналітичними доповідями про результати роботи підрозділів поліції Полтавщини виступили: начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП Віктор П’яташ, заступник начальника Слідчого управління поліції Полтавщини Ірина Погребняк, заступник начальника ГУНП – начальник кримінальної поліції Ігор Король, начальник Управління превентивної діяльності поліції області Роман Ніколаєнко та начальник управління Головної інспекції ГУНП Станіслав Поплюйко.    

Заслухавши доповіді, очільник поліції Полтавщини наголосив керівникам територіальних підрозділів та галузевих служб  на основних здобутках і недопрацюваннях у 2021 році та озвучив присутнім основні пріоритети в роботі на 2022 рік.

Серед основних задач, які стоять перед поліцією області  в умовах сьогодення, начальник ГУНП Полтавщини назвав такі:

1.    Розвиток проєкту «Поліцейський офіцер громади» – формування належного безпекового середовища в територіальних громадах.
2.    Створення «Фронт-офісів» із відеофіксацією «Custody Records», що забезпечать належні умови для відвідувачів підрозділів поліції, а також захист прав громадян та поліцейських.
3.    Безпека та максимальний захист дітей від злочинності, насильства, булінгу та інших небезпек, що виникають у суспільстві.
4.    Активна протидія та превенція домашнього насильства.
5.    Підвищення безпеки дорожнього руху.
6.    Протидія організованій злочинності.
7.    Протидія незаконній порубці лісу (в тому числі лісосмуг).
8.    Виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї.
9.    Протидія всім видам шахрайств (особливо з використанням мережі Інтернет).
10.     Протидія наркозлочинності (особливо пов’язаною із торгівлею наркотиками з використанням мережі Інтернет та методом «закладок»).
11.    Протидія незаконному обігу підакцизних товарів.
12.     Протидія злочинності в паливно-енергетичному комплексі.
13.    Протидія незаконному заволодінню транспортними засобами.
14.    Викриття службових та господарських злочинів.

«Для того щоб досягти максимальних позитивних результатів у протидії злочинності та забезпечити належний рівень безпеки громадян на території області, ми повинні працювати як єдиний злагоджений механізм і чітко виконувати завдання, визначені законодавством України, керівництвом МВС та Нацполіції» - акцентував увагу присутніх Євген Рогачов.

Окремо полковник поліції наголосив на необхідності покращання матеріально-технічної бази підрозділів поліції та забезпеченні належних умов праці й соціального захисту поліцейських, які щоденно ризикують життям і здоров’ям, захищаючи права людей, інтереси суспільства та держави.

«Шановні керівники підрозділів, я вимагаю від кожного з вас із повагою та піклуванням ставитися до особового складу. Спілкуйтеся з людьми, вивчайте їх проблеми та допомагайте у їх вирішенні. Створюйте належні умови для якісного виконання поліцейськими поставлених перед ними завдань» - сказав Євген Рогачов.

Поряд з цим начальник обласного Главку націлив присутніх на безумовне дотримання дисципліни й законності, а також дотримання заходів безпеки під час несення служби та в повсякденному житті.

Завершуючи нараду, полковник поліції окреслив конкретні завдання щодо покращання надання послуг населенню в поточному році та закликав керівників територіальних підрозділів тісно спілкуватися з територіальними громадами, вивчати існуючі проблеми в населених пунктах та швидко і якісно реагувати на повідомлення громадян.

«Тісна співпраця з територіальними громадами та підвищення рівня довіри громадян до поліції - для нас є основним пріоритетом. Наша задача – служити та захищати. І це має бути не гасло, а стиль життя для кожного поліцейського» - насамкінець сказав очільник поліції Полтавщини.

Відділ комунікації поліції Полтавської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux