Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Євген Рогачов: «Вшановуючи світлу пам'ять полеглих, ми продовжуємо щоденну боротьбу за свободу, незалежність, національну гідність та право жити на своїй землі так, як ми того бажаємо…»
Опубліковано 04 липня 2022 року о 16:00

У день сьомої річниці Національної поліції України начальник ГУНП Полтавщини Євген Рогачов, спільно із керівництвом обласної військової адміністрації, обласної ради та правоохоронних відомств області, зустрілися із родинами загиблих поліцейських у війні з російськими загарбниками. Ордени «За мужність», якими Указом Президента України нагороджено полеглих Героїв, під час зустрічі вручили їх рідним. Також Євген Рогачов подякував особовому складу поліції області за відданість Присязі, мужність, відвагу у протистоянні російській воєнній агресії та високий професіоналізм, проявлений у протидії злочинності в регіоні.  


Із родинами загиблих правоохоронців та з особовим складом поліції Полтавщини зустрілися: заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній, начальник Управління СБУ в Полтавській області Євген Борзілов, голова Апеляційного суду Полтавської області Сергій Гальонкін, голова Полтавського окружного адміністративного суду Сергій Удовіченко.


У ході зустрічі заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін вручив державні нагороди родинам поліцейських, які першими стали на захист Батьківщини та загинули під час виконання службових обов’язків в умовах повномасштабної війни росії проти України. Зокрема, Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Присязі, орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Білаша Олександра Сергійовича, заступника командира батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава» ГУНП в Полтавській області. Нагороду отримали дружина поліцейського Катерина Олександрівна, син Даниїл, батько Сергій Андрійович та мати Алла Вікторівна.


Також орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Володіна Володимира Анатолійовича, інспектора-снайпера батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава» ГУНП в Полтавській області. Нагороду отримала дружина, Світлана Євгеніївна.


Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Яцика Олександра Анатолійовича, інспектора сектору ювенальної превенції відділу превенції Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області. Нагороду, передану з поліції Чернігівської області, отримала дружина, Лариса Олексіївна, яка наразі проживає в Полтавській області.


Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто загинув, віддано захищаючи державу від російської агресії, і тих, хто став невинними жертвами окупантів.


Євген Рогачов, під час свого звернення до особового складу, сказав:  
«Сьогодні у нас з вами, на жаль, небагато приводів для радості. Підступний ворог нещадно забирає життя українців, не шкодуючи ні дітей, ні жінок, ні літніх людей. Вшановуючи світлу пам'ять полеглих, ми продовжуємо щоденну боротьбу за свободу, незалежність, національну гідність та право жити на своїй землі – так, як ми того бажаємо. Попри біль, що пронизує наші серця, ми повинні подякувати тим, хто боронить Україну та підтримує безпеку у суспільстві, підживлюючи віру в перемогу».


Також очільник ГУНП наголосив, що поліції державою відведено вагому роль у виконанні суспільно важливих завдань, таких як охорона прав і свобод людини, протидія злочинності, забезпечення публічної безпеки та порядку. А від початку повномасштабного вторгнення російського агресора, серед основних напрямів діяльності поліції є гуманітарна логістика, допомога внутрішньо переміщеним родинам, викриття диверсантів та пособників ворога, виявлення і знешкодження вибухонебезпечних предметів та виконання ряду інших важливих для держави й суспільства завдань.

«Дякую кожному поліцейському за віддану службу українському народові. Все, що ви робите сьогодні – це важливий внесок до загальнонаціональної боротьби за мир на українській землі, за демократичні цінності та за можливість жити у державі, в якій повага до прав людини та суспільної думки – фундаментальний пріоритет. Бажаю кожному з вас мужності для подолання складних випробувань долі та мудрості для ухвалення правильних рішень. Здоров’я вам та вашим близьким, добра, любові та якомога швидшої перемоги над ворогом. Слава Україні!», - зазначив Євген Рогачов.

Представники влади й правоохоронних органів також побажали поліцейським витримки, мужності, стійкості та плідної співпраці задля перемоги України.

Зокрема, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін сказав: «Поліція завжди відігравала ключову роль в тому, щоб в нашій державі працювала сила закону, а не закон сили. І саме через це всі громадяни України можуть бути рівними перед законом. Можна твердо сказати , що поліція Полтавської області успішно виконує свою роботу. Ви щоденно, в режимі 24/7, стоїте на варті безпеки українського народу, запобігаєте вчиненню правопорушень, здійснюєте досудове розслідування кримінальних правопорушень та здійснюєте превентивну діяльність. А в умовах сьогодення берете активну участь у відбитті російської агресії в умовах повномасштабної війни в Україні. Дякую за цю роботу, за вірність присязі, за відданість українському народові та бажаю усім вам, в першу чергу, міцного здоров’я, успіхів у всіх ваших починаннях, мирного неба. Все буде Україна! Слава Україні!».

Загалом за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, особисту ініціативу та наполегливість заохочено 30 працівників поліції. Серед нагород: почесні грамоти Полтавської обласної військової адміністрації та Полтавської обласної ради, грамоти Полтавської обласної ради, спеціальні звання, подяки Голови Національної поліції України та відзнаки обласного управління поліції Полтавщини.

Також наказом начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області імена 12 кращих працівників підрозділів поліції Полтавської області, які досягли високих показників у діяльності та зразково виконують службовий обов’язок, занесено на Дошку пошани ГУНП Полтавщини.

Відділ комунікації поліції Полтавської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux