Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Європейські партнери передали Нацполіції понад тисячу жилетів-плитоносок
Опубліковано 10 червня 2022 року о 13:12

Із належним захисним спорядженням поліцейські можуть працювати в найнебезпечніших зонах та допомагати людям на територіях, які потерпають від російської агресії. Поставка Національній поліції України такого спорядження відбувається в межах реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги “ПРАВО-Поліція”, що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ЮНОПС у тісній співпраці з Консультативною місією ЄС (КМЄС) в Україні.

Участь у церемонії передачі 1200 плитоносок 4-го класу захисту для українських поліцейських взяли представники Нацполіції, КМЄС та ЮНОПС, зокрема заступник Голови Нацполіції Василь Тетеря, Голова КМЄС в Україні Антті Хартікайнен, керівник Офісу ЮНОПС в Україні Джанні Вольпін.

Заступник Голови Нацполіції Василь Тетеря подякував європейським партнерам за підтримку, які вони надають українській поліції:

«Це дуже важливо для нас, адже це захист наших поліцейських. Ідеться про велику кількість бронежилетів, які поїдуть у зони бойових дій та принесуть користь нашим поліцейським. Думаю, вони збережуть не одне життя, а це – найголовніше. Дякую за підтримку та допомогу, яку ви надаєте».

Голова КМЄС в Україні Антті Хартікайнен зазначив, що сьогодні можна бачити вражаючу мужність поліцейських у дуже складний час:

«Надзвичайна відвага правоохоронців: поліцейських, прикордонників, співробітників Міністерства внутрішніх справ – вражає у цей непростий час. Передані тактичні жилети, бронежилети та шоломи дадуть офіцерам можливість бути краще захищеними під час несення служби: коли вони надають допомогу громадянам, охороняють об’єкти критичної інфраструктури, збирають докази, розслідують злочини, таким чином забезпечуючи верховенство права».

Керівник Офісу ЮНОПС в Україні Джанні Вольпін зазначив, що ЮНОПС і надалі допомагатиме українцям:  

Ми дуже раді забезпечити поставку цього оснащення. Я впевнений, що воно може врятувати життя поліцейських, які вирушають виконувати обов’язок на передових позиціях. Розслідування мають продовжуватися, злочини – припинятися, тож я радий, що наша організація може сприяти цьому».

Найближчим часом європейські партнери передадуть Нацполіції інше захисне спорядження – 1200 бронежилетів та стільки ж касок. У поєднанні ці одиниці забезпечать комплексний захист поліцейських під час виконання службових обов'язків, зокрема під час надання допомоги мирному населенню на територіях, що потерпають від агресії росії.


Управління комунікації

Національної поліції України

Фото: ЮНОПС

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux