Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Голова Нацполіції Іван Вигівський відзначив кращих працівників кінологічних підрозділів
Опубліковано 02 квітня 2024 року о 15:01

Очільник відомства вручив звання та відзнаки поліцейським з різних регіонів держави за зразкове виконання службових обов’язків під час умов воєнного стану та вагомий внесок у справу організації відсічі та стримування повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України та з нагоди 30-річчя кінологічної служби. 

Іван Вигівський зазначив, що в умовах сьогодення найвідповідальніші напрямки поліцейської діяльності потребують навчених службових собак. Їх залучають до гуманітарних розмінувань, пошуку тіл під завалами, виявлення наркотиків, зброї та вибухівки, розшуку людей, затримання злочинців. Службові собаки несуть службу на блокпостах, є собаки-штурмовики у спецпідрозділах КОРДу. 

В заході також взяли участь заступник Голови Національної поліції України Андрій Нєбитов, який подякував поліцейським-кінологам за самовіддану службу в нелегких умовах повномасштабної війни з росією, та начальник Відділу організації кінологічної діяльності Світлана Коломієць.

Загалом, у кінологічних підрозділах поліції служить 510 кінологів та 904 службових  собаки. У кожній області України є власні кінологічні підрозділи.

«З початку повномасштабного вторгнення росії цінність кінологів і службових собак виросла в рази, як і залучення їх до небезпечних та відповідальних завдань. Лише за минулий рік кінологи із чотирилапими напарниками здійснили понад 15 тисяч виїздів на місця подій, 11,5 тисяч оперативно-профілактичних відпрацювань», – зазначив Іван Вигівський.

Голова Нацполіції наголосив, що під час виконання службових обов’язків є поранені та загиблі поліцейські-кінологи. Присутні вшанували всіх полеглих Героїв та жертв війни хвилиною мовчання. Також біля півсотні службових собак залишились на окупованій території, понад 100 були поранені. 

Кінологічна служба поліції стрімко розвивається та здобуває досвід сучасних міжнародних практик. Службових собак залучають до психологічної реабілітації поранених правоохоронців. Наприклад, собака Поля, представниця Поліції Київської області, два роки у складі команди емоційної підтримки кінологічного центру відвідує військові шпиталі та установи, які опікуються цивільними, потерпілими від російського вторгнення. Поліцейські знайшли її з переламом хребта та врятували за місяць до повномасштабного вторгнення. Попри інвалідність, собака  надала емоційну підтримку понад 1,5 тисячі людей, більшість з яких — поранені військовослужбовці.

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux