Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Крокуємо до школи безпечно»: на Полтавщині ювенальні поліцейські та офіцери громад навчають школярів правил безпеки та застерігають від загроз
Опубліковано 25 серпня 2022 року о 15:29

Зважаючи на загрози воєнного часу, правоохоронці на рівні з батьками та вчителями передусім воліють, аби учні закладів освіти (не залежно від обраного формату навчання) добре знали основні правила безпеки та порядок дій у надзвичайних ситуаціях.

Як повідомила Ірина Москаленко, очільниця відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини, особливу увагу поліцейські акцентують на алгоритмі реагування на сигнали сповіщення цивільної оборони та заходах мінної безпеки. Серед іншого: правила інформаційної «гігієни» (кібербезпеки), особистої безпеки (дома, в школі, на річці тощо) та принципи здорового способу життя (без алкоголю та наркотиків).

Керівниця ювенальних поліцейських області зауважила, що для роз’яснення дітям порядку дій при виявленні вибухонебезпечних предметів офіцери обирають інтерактивний підхід. Для кращого зрозуміння та запам’ятовування важливої інформації, що допоможе дітям зберегти життя та здоров’я, ювенальні поліцейські використовують спеціальний дидактичний матеріал. Зробити складну тему зрозумілою та цікавою для дітей допомагають ігрові картки із загадками на тему мінної безпеки та вікторина «Провідник безпеки», розроблені дитячим фондом ООН @unicef_ukraine.

Також, у рамках превентивної кампанії «Крокуємо до школи безпечно» інспектори ювенальної превенції та офіцери громад нагадують працівникам закладів торгівлі про дотримання заборони на продаж алкогольних напоїв неповнолітнім. Ірина Москаленко наголосила, що про візит правоохоронців до крамниці сигналізують відповідні наліпки.

Нагадаємо, ювенальні поліцейські та офіцери громад Полтавщини запрошують усіх охочих долучитися до благодійної акції «Готуємось до школи разом». Мета цієї ініціативи – зібрати шкільне приладдя та інші речі, що можуть стати у пригоді під час навчального процесу для дітей, які постраждали від воєнної агресії російської федерації, та сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(відео – Миргородський райвідділ поліції
фото – відділення поліції № 4 (м Зіньків) Полтавського райуправління)

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux