Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На базі поліції Полтавщини відбулося засідання Координаційної ради з питань здійснення заходів у сфері запобігання насильству
Опубліковано 01 грудня 2022 року о 08:55

Учасники засідання обговорили етапи реалізації на території Полтавщини Всеукраїнської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства» та узгодили план робочих заходів у сфері протидії різним формам домашнього, гендерно зумовленого насильства та расової дискримінації в умовах воєнного стану. Зокрема, залучені до скоординованої співпраці органи, установи та громадські організації обміркували підходи ефективного припинення насильства проти жінок та домашнього насильства, які пропонує Стамбульська конвенція, ратифікована Україною 20 червня 2022 року.


Як повідомила уповноважена з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Нацполіції України (з дислокацією в Полтавській області) Наталія Нечепуренко, в контексті основної теми сьогодні розглянули найефективніші практики тергромад щодо захисту постраждалих від насильства (зокрема, внутрішньо переміщених осіб), надання їм соціально-психологічної допомоги та захисту прав дитини.

У складі Координаційної ради працювали: поліцейська омбудсмен Наталія Нечепуренко, заступник начальника Управління превентивної діяльності обласної поліції Андрій Федоренко, очільниця відділу ювенальної превенції Ірина Москаленко, представниця Департаменту соціального захисту населення Вікторія Усова, працівник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Владислав Носенко, регіональна координаторка Уповноваженого ВРУ Віра Яковенко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Черчатий, працівники сектору протидії домашньому насильству Полтавського райуправління поліції, Управління патрульної поліції Полтавщини, керівниця Притулку для жінок БО «Світло надії» Вікторія Мірошниченко, а також представники Котелевської тергромади, гуманітарної організації INTERSOS (Італія) та Благодійного Фонду «Посмішка ЮА».

Поліцейська омбудсмен зауважила, що такі зустрічі зараз вкрай потрібні для активізації партнерського «руху» уповноважених суб’єктів. Так, завдяки обміну фаховими думками та досвідом вдається обирати найбільш дієві правові інструменти для захисту постраждалих в умовах повномасштабної російської агресії. 

Наталія Нечепуренко наголосила: «Домашнє насильство під час війни набуває для жертви ще більш загрозливих форм, ніж у мирний час. Насамперед тому, що у постраждалих подекуди немає навіть можливості залишити місце проживання (приміром, через окупацію населеного пункту) або люди не знають до кого звернутися по допомогу. Саме тому надзвичайно важливо, щоб кожна людина, яка опинилася у кризовій ситуації, мала альтернативний план безпеки. Над цим ми й працюємо»!

Нагадаємо, постраждалі від насильства мають можливість отримати безоплатну юридичну консультацію, психологічну допомогу, прихисток та скористатися послугами адвоката.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux