Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На брифінгу в Полтавській ОВА говорили про бойовий шлях штурмової бригади Нацполіції «Лють» та умови вступу до лав поліцейського підрозділу
Опубліковано 22 лютого 2024 року о 12:53

Сьогодні відбувся брифінг представників об’єднаної штурмової бригади Нацполіції «Лють»: заступника командира полку УПОП № 3 ДПОП ОШБ Дмитра Хміля та командира підпорядкованої роти № 1 ШБ № 2 Олега Возного. Йшлося про основні завдання штурмової бригади, про етапи конкурсу до воєнізованого підрозділу поліції, професійне навчання та бойове злагодження, а також про грошове, соціальне та матеріально-технічне забезпечення поліцейських «Люті». 


Як повідомив Дмитро Хміль, Департамент поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють створили у січні 2023 року. Відтоді бійці ОШБ залучались до виконання бойових завдань на багатьох напрямках. Зокрема, проводили штурмові дії та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп в зоні проведення бойових дій.

Заступник командира полку пояснив, що поліцейський підрозділ є альтернативою служби у Збройних силах України, однак, є відмінність. Ключова різниця полягає у можливості надалі працювати в структурних підрозділах поліції у будь-яких регіонах України. Тому, відповідно, відрізняються і вимоги до кандидатів на посади в «Люті».  

Олег Возний розповів, що потрібно успішно подолати 8 етапів

  1. Подача електронної заявки на сайті https://www.npu.gov.ua/liut-shukaie-voiniv;
  2. Подача документів;
  3. Тестування на знання законодавства (Конституції України, Законів «Про Національну поліцію» та «Запобігання корупції);
  4. Тестування на загальні здібності (логіка);
  5. Проходження військово-лікарської комісії;
  6. Перевірка рівня фізичної підготовленості;
  7. Психологічне тестування;
  8. Співбесіда з поліцейською комісією.

Кандидат може претендувати на посади інспектора та поліцейського. Інспектор – це офіцерська посада, основною вимогою до якої є наявність вищої освіти. (!) Окрім загальних документів кандидату в інспектори потрібно подати сертифікат про вільне володіння українською мовою встановленого зразку.

На посадах поліцейських служать рядові та сержанти. Для участі в конкурсі на таку посаду потрібно мати повну загальну середню освіту.

Дмитро Хміль зазначив, що конкурс може тривати від 20 до 40 днів. Після його успішного проходження кандидати призначаються на посади й направляються на 14-денний курс професійної підготовки. Вона включає базові навички поводження зі зброєю, невідкладної домедичної допомоги, тактичну підготовку тощо.

Далі (перед відрядженням до зони бойових дій) бійці протягом кількох місяців проходять бойове злагодження у складі підрозділу. «Це продовження навчання, але вже більш поглиблене, що має на меті – зберегти життя та здоров’я працівників», – наголосив Дмитро Хміль.  


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux