Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція відновила роботу у п‘яти підрозділах – Ігор Клименко
Опубліковано 17 листопада 2022 року о 12:40

Про це Голова Національної поліції розповів у коментарі «Forbes Ukraine». Водночас Ігор Клименко наголосив, що повертатися до Херсону і громадянам, і бізнесу варто лише після того, як сили безпеки та оборони завершать стабілізаційні заходи.

«Найкраще дочекатися офіційного дозволу від місцевої влади. Херсон дуже замінований. 10 груп саперів вилучили 4000 вибухонебезпечних предметів. До повномасштабної війни в Херсоні проживало майже 280 000 людей. Нині – приблизно 80 000. Місто без світла, водопостачання та звʼязку. Відступаючи, росіяни знищили критичну інфраструктуру». - зазначив він.

Глава Нацполіції також розповів, як зараз охороняють Херсон:

«Комендантська година в місті з 19:00 до 6:30. Відповідно до рішення місцевої влади, розпочали допуск людей у Херсон. Але тільки після перевірки на блокпостах. Лише по периметру міста виставлені 16 блокпостів. Там ретельно перевіряють і тих, хто в‘їжджає, і тих, хто виїжджає».

Ігор Клименко зазначив, що зараз лише в місті Херсоні працюють понад 500 працівників поліції. Ще приблизно стільки ж поліцейських відпрацьовують інші населені пункти Херсонщини. Основні завдання поліції – розмінування, фіксація воєнних злочинів росії та укріплення поліцейської присутності. На території області працюють 27 автопатрулів, виставлено 25 блокпостів.

«Відновили роботу трьох підрозділів поліції в регіоні. Крім того, запрацювали 2 великі підрозділи поліції міста. Після себе окупанти залишили багато вибухонебезпечних капканів. Тому 10 груп вибухотехніків працюють практично без спочинку. Обстежили вже понад 400 га деокупованої Херсонщини та 5,5 га - конкретно в Херсоні. Вилучили понад 4 тисяч вибухонебезпечних предметів. За час проведення розмінування загинув один поліцейський – це начальник вибухотехнічної служби поліції Херсонщини. Поранення отримали четверо саперів», - повідомив Голова Нацполіції.

Нагадаємо: раніше Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що наразі на Херсонщині працюють 10 груп вибухотехніків.

Управління комунікації

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux