Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині очільники обласної поліції та Мачухівської тергромади підписали мемонрандум про співпрацю в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади»
Опубліковано 25 липня 2022 року о 17:12

Своїми підписами під документом начальник Главку поліції Полтавщини Євген Рогачов та голова Мачухівської громади Валерій Білокінь 25 липня засвідчили згоду на співпрацю та сприяння в реалізації важливого безпекового проєкту Національної поліції України. Під час робочої зустрічі представники сторін обговорили деталі проєкту, вимоги до його реалізації, а також етапи проведення конкурсу на посаду офіцера громади, який триватиме з 25 липня по 7 серпня 2022 року.

Як зауважив Євген Рогачов, бажання громади довірити забезпечення правопорядку на своїй території підготовленому офіцерові – це важливий крок до створення безпекового середовища.

Полковник поліції наголосив: «Один із факторів, що впливає на рівень довіри громадян до поліцейського офіцера громади – це постійна присутність поліцейського на території обслуговування. Особливо це має вагоме значення в умовах воєнного стану, коли ми спрямовуємо наші спільні зусилля на виявлення колаборантів, пособників ворога та диверсійних груп. Головне для нас – безпека громадян, їх довіра до органів влади та розвиток громади».

Нагадаємо, територіальна громада розпочала процес підготовки до участі в проєкті ще на початку 2021 року, ухваливши на засіданні бюджетної комісії рішення про виділення коштів для створення належних робочих умов для поліцейського офіцера. Як повідомив Валерій Білокінь, на сьогодні громада вже готова до відкриття поліцейської станції та придбання службового автомобіля. Окрім того, офіцер матиме доступ до системи відеонагляду, яку громада отримала на умовах співфінансування, за підсумками обласного конкурсу «Безпечна громада».

До відома. На даний час проєкт втілено у життя більше ніж у 20 тергромадах області. На Полтавщині працюють понад 30 поліцейський офіцерів, на яких покладено функції дільничного та ювенального інспектора, спеціаліста з контролю за обігом зброї, патрульного поліцейського, експерта у сфері безпекових питань, а також (за необхідності) парамедика. Окрім того, в умовах воєнного стану офіцери виконують роль оборонців, допомагають з логістикою та гуманітарними питаннями.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі на посаду поліцейського офіцера Мачухівської громади, потрібно подати онлайн-анкету. Анкета буде активною з 25 липня до 7 серпня 2022 року.

Звертаємо вашу увагу! Офіцером громади може стати поліцейський, який має 1,5 року безперервного стажу роботи (без врахування навчання у закладах вищої освіти та первинної професійної підготовки). Спробувати свої сили можуть не тільки дільничні офіцери, але й патрульні, працівники управління охорони, оперативники, слідчі та інші поліцейські.

Дізнатися більше про проєкт «Поліцейський офіцер громади», про умови конкурсу, вимоги до кандидатів та етапи відбору можна на сайті Національної поліції України.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux