Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські 24/7 працюють задля безпеки громадян та надають допомогу тим, хто цього потребує
Опубліковано 07 липня 2022 року о 12:30

Задля максимального захисту громадян від протиправних посягань, а також забезпечення публічного порядку й безпеки у воєнний період, поліція Полтавщини продовжує працювати в посиленому режимі. Цілодобово поліцейські патрулюють населені пункти області, надають допомогу переселенцям і місцевим мешканцям, виявляють ворожих агентів та колаборантів, несуть службу на блокпостах та виконують інші важливі завдання. Також у територіальних громадах 24/7 працюють поліцейські офіцери, які разом із місцевими громадськими формуваннями забезпечують правопорядок на територіях обслуговування.

Значну увагу поліцейські також приділяють безпеці дорожнього руху на автошляхах області, вживаючи максимальних превентивних заходів щодо мінімізації рівня аварійності та недопущення керування транспортними засобами водіями в стані сп’яніння.

Лише від початку війни працівники групи реагування патрульної поліції Полтавщини та патрульні поліцейські виявили на автошляхах області понад 1100 нетверезих водіїв. А з початку 2022 року правоохоронцями виявлено  близько 1500 фактів керування в стані сп’яніння. На порушників складено адмінпротоколи за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Також слід зазначити, що з початку року в області сталося 59 ДТП за участі нетверезих водіїв. З них 17 автопригод з травмованими особами, в яких загинула 1 людина, 23 особи отримали травми різного ступеню тяжкості.


Ураховуючи викладене, закликаємо всіх учасників дорожнього руху суворо дотримуватися правил дорожньої безпеки. Радимо водіям не порушувати швидкісних режимів, дотримуватися безпечної дистанції та правил маневрування. Ні в якому разі не сідати за кермо транспортних засобів у стані сп’яніння, аби не наражати на небезпеку як себе, так і інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, що відповідно до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування автомобілем напідпитку вперше суд може призначити 17 тисяч гривень штрафу та позбавити права керування транспортними засобами на 1 рік. Якщо протягом року автомобіліста вдруге притягнуть до адмінвідповідальності, за скоєне йому доведеться заплатити вже 34 тисячі гривень та забути про кермо на 3 роки (адже суд позбавить права керування). Окрім того, є вірогідність, що  транспортний засіб можуть за рішенням суду оплатно вилучити – реалізувати на аукціоні та отримані кошти повернути власникові. Якщо водій втретє порушить Закон, штраф зросте до 51 тисячі гривень. Строк позбавлення права керування збільшиться до 10 років, а сам транспортний засіб конфіскують. Але цього разу вже безоплатно!

Слід зазначити, що ч. 2 та 3 ст. 130 КУпАП (зі змінами від 16.02.2021 року) також передбачають адміністративний арешт, який суд може призначити з урахуванням майнового стану порушника. До 10 діб – особі, яка протягом року вже піддавалася адміністративному стягненню за керування у стані сп’яніння, та до 15 діб – якщо водій вже двічі потрапляв у «поле зору» правоохоронців.

Шановні мешканці Полтавщини!

Якщо у вас є інформація про водіїв, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння, одразу повідомляйте про це на спецлінію поліції 102 або  надсилайте інформацію на створені додаткові канали для звернень громадян до поліції у застосунку чат-бот Телеграм: @Police102Poltava та месенджер Фейсбук Поліція Полтавської області.

Ми працюємо заради вашої безпеки і разом з вами прикладемо максимум зусиль, щоб створити безпечні умови на дорогах Полтавщини! Бажаємо всім безаварійної участі в дорожньому русі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(Фото та відео Миргородського районного відділу поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux