Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські викрили злочинну групу, яка організувала підпільний цех з виробництва цигарок
Опубліковано 05 вересня 2022 року о 16:15

Поліцейські вилучили у ділків  продукції на 4 млн грн.

Викрили діяльність учасників злочинної групи та припинили функціонування підпільного цеху з виробництва цигарок оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Зокрема поліцейські встановили  організаторів угруповання, місце знаходження «цеху», а також  канали постачання та збуту продукції.

Так, налагодили функціонування підпільного тютюнового цеху троє мешканців Полтавського району. Приміщення на території домоволодіння фігурантів облаштували під «цех», закупивши необхідне обладнання. А саме - промислове обладнання для обробки, порізки, ферментації, гідравлічний прес та станок для набивки сигаретних гільз.

Для безперервного виробничого процесу залучили найманих працівників та організували їх роботу у дві зміни. Для уникнення небажаних візитерів та контролем роботи самого «цеху» фігуранти встановили камери відеоспостереження.

Оперативники та слідчі також з’ясували, що для прикриття підпільної діяльності один із фігурантів зареєстрував ФОП, одним із видів діяльності якого було вирощування тютюну. Однак, ліцензії на виробництво тютюнових виробів не отримував. Не маючи власних земельних ділянок та можливості вирощування в промислових об’ємах тютюну, учасники  злочинної групи налагодили канали його придбання в інших регіонах України.

Збували тютюн та виготовлену продукцію по всім регіонам України.

За результатами проведення заходів оперативники та слідчі за силової підтримки спецпризначенців полку поліції особливого призначення «Полтава» припинили діяльність підпільного цеху та провели санкціоновані обшуки. На момент появи правоохоронців здійснювалося розвантаження сировини для подальшої переробки - понад 5 тонн.  У накладних було зазначено, що до «цеху» доставили не тютюн, а  міндобриво.

Загалом було вилучено понад 20 тонн сировини та готовою до збуту продукції на суму майже 4 млн. грн.

Кримінальне провадження під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури розслідується за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);

-  ч. ч. 1, 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Після проведення ряду процесуальних заходів приймитиметься рішення про повідомлення про підозру організаторам нелегального бізнесу.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux