Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейський-кінолог зі службовою собакою успішно розкривають злочини та допомагають знаходити зниклих людей
Опубліковано 20 червня 2022 року о 09:55

Сержант поліції Олександр Калінічев, молодший інспектор-кінолог кінологічного центру обласного управління поліції Полтавщини, разом зі службовою собакою - досвідченою німецькою вівчаркою на прізвисько Радж, успішно допомагають розкривати кримінальні правопорушення та встановлювати місцезнаходження безвісти зниклих людей.

Цьому злагодженому тандему передувала спільна служба в Збройних Силах України, де військовослужбовець Олександр служив у кінологічній роті та вперше познайомився зі своїм вихованцем Раджем. В ході служби вони неодноразово залучалися до охорони перших посадових осіб нашої держави, а також важливих державних об‘єктів, таких як Верховна Рада України та Адміністрація Президента України.

Нині ж кінолог із собакою успішно працюють в поліції на Лубенщині. Нещодавно вони допомогли розкрити черговий злочин, пов'язаний із крадіжкою особистого майна з дачного господарства у селі Засулля. Отримавши повідомлення про злочин, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції Лубенщини. На допомогу колегам також прибув Олександр зі своїм чотирилапим вихованцем. На місці злочину службовий пес Радж зміг взяти слід злодія та привести поліцейських до будинку, в якому знаходилося викрадене майно. Наразі зловмисник дає покази слідчому. А потерпілий висловив слова вдячності поліцейському-кінологу та Раджу за їх ефективну роботу.  

Крім цього, завдяки поліцейському-кінологу Олександру та пильності Раджа, в минулому році вдалося розшукати зниклу 17-річну дівчину, яка загубилася в лісі поблизу села Безручки, Полтавського району.

Олександр Калінічев розповідає: «Сам я родом з Миргородщини. Після служби в Збройних Силах я прийняв рішення долучитися до лав Національної поліції України. Початкову підготовку проходив у Житомирському навчальному центрі підготовки поліцейських курсантом циклу кінології. Нині моєму вихованцю Раджу вже п’ять років і він дуже добре знає загальний курс дресирування, гарно йде по сліду, суттєво допомагає мені в роботі. В жовтні минулого року ми зайняли 4 місце з 25 в Чемпіонаті України з багатоборства кінологів, де закрили майже всі дисципліни. З особистого досвіду зазначу, що важливо з самого малку встановити контакт із собакою та протягом усього часу ставитися до нього не як до тварини, а як до члена своєї сім’ї. Насправді, щоб витренувати у собаки потрібні для успішної служби навички та виховати вірного друга, треба докласти величезну кількість сил, часу і знань. А щоб досягти успіху в будь-якій справі, потрібно вкласти в неї душу і серце, тоді результат неодмінно буде позитивний».

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux