Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліція розпочала 34 кримінальні провадження за фактами домашнього насильства
Опубліковано 07 червня 2022 року о 15:47

З початку року за фактами домашнього насильства слідчими поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато 34 кримінальні провадження. Наразі 19 особам вже повідомлено про підозри та обвинувальні акти скеровано до суду. За вчинення домашнього насильства кривднику може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Роман Ніколаєнко, начальник управління превентивної діяльності поліції Полтавської області, повідомив: «Упродовж цього року поліцейські Полтавщини відреагували на понад 4200 повідомлень громадян, пов’язаних із домашнім насильством. За результатами проведених перевірок було підтверджено майже 2500 таких факти. Відносно понад однієї тисячі правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На профілактичних обліках підрозділів превенції перебуває 2244 особи, які вчинили домашнє насильство (2028 чоловіків, 212 жінок та 4 неповнолітніх). Задля негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції стосовно кривдників винесено 461 терміновий заборонний припис. Слідчими поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато 34 кримінальні провадження за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Наразі 19 особам повідомлено про підозри та відповідні матеріали направлено до суду».

Шановні громадяни!

Якщо ви постраждали від насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте та інформуйте поліцію за номером 102, або на безкоштовну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 чи на короткий номер 116-123. Також можете скористатись поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надасть максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні.

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією Управління превентивної діяльності поліції області,

фото - Кременчуцьке райуправління поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux