Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині суд, розглянувши матеріали поліції, призначив домашньому кривдникові адміністративний арешт
Опубліковано 10 травня 2022 року о 09:25

Як повідомили в секторі протидії домашньому насильству Полтавського райуправління поліції, минулого року та на початку 2022-го суд вже призначав 58-річному кривдникові штрафи за систематичні образи та приниження колишньої дружини. Врахувавши обставини попередніх конфліктів, при розгляді чергової справи суд призначив йому найсуворіший вид адміністративного стягнення – адмінарешт.

Катерина Діхтенко, очільниця сектору протидії домашньому насильству Полтавського райуправління поліції, повідомила: «Минулого року ми вже складали відносно кривдника два адміністративні протоколи за психологічне насильство над колишньою дружиною та дітьми, а також вручали йому термінові приписи із забороною контактувати з постраждалими».

Розглянувши черговий адміністративний матеріал поліції (складений за частиною 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративне правопорушення), Октябрський районний суд у місті Полтава визнав правопорушника винним та призначив йому найсуворіший вид стягнення у вигляді адміністративного арешту.

Як свідчить практика, якщо домашнє насильство набуває систематичного характеру, його потрібно негайно припиняти. Особливо якщо свідками цих деструктивних стосунків є діти! Зробити це можна за допомогою психологічного корегування поведінки кривдника або шляхом застосування юридичних важелів впливу (адміністративної чи кримінальної відповідальності).

Поліція Полтавщини закликає всіх, хто страждає від домашнього насильства, обов’язково звертатися до поліції (за номером 102) або до інших уповноважених суб’єктів, які працюють в галузі протидії домашньому насильству!

Так кваліфіковану допомогу постраждалій особі можуть надати в Благодійній організації «Світло надії». Фахівці БО запропонують соціально-психологічну та юридичну допомогу, а також прихисток: кімнату у готелі (з можливістю безоплатного проживання протягом 3 днів) або Притулок для жінок (де можна перебувати разом з дітьми до 3 місяців) чи Кризову кімнату (терміном до 10 діб). Окрім того, юридичну консультацію можна отримати в Регіональному центрі безоплатної правової допомоги.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(За інформацією Полтавського районного управління поліції)

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux