Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині з 16 квітня починає діяти заборона на вилов у нерестовищах риби та інших водних біоресурсів
Опубліковано 28 березня 2022 року о 13:05

Заборона діятиме на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищі у межах адміністративної території Полтавської області з 16 квітня по 24 червня. На інших рибогосподарських водних об’єктах: в корінних водах річок з 16 квітня по 04 червня 2022 року; в придаткових водах - з 16 квітня по 14 липня  2022 року.

За інформацією Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області, на період нересту риби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

-    проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах в межах району діяльності (контролю) Полтавського рибоохоронного патруля.
- використання плавзасобів (човнів) (крім суден спеціально уповноважених органів);

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ любительський лов риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях, визначених у переліку та на інших водоймах, в адміністративних межах населених пунктів.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, наголосив: «В умовах воєнного стану браконьєрство – це не тільки злочин проти довкілля, це – загроза для національної екологічної безпеки України. Реакція правоохоронних органів на такі факти буде принциповою та жорсткою (без жодних преференцій), в рамках чинного українського законодавства та з урахуванням вимог воєнного часу. Будьте відповідальними та дотримуйтеся встановлених правил під час нересту!».


Шановні громадяни!

Якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства та реалізації риби –  повідомляйте цю інформацію за номерами: 102 або (0536) 74-03-90 (сектор поліцейської діяльності на воді (м. Кременчук), +3(8098) 739-26-30 (ЧЧ Кременчуцького РУП), +3(8097) 703-39-18 (ЧЧ відділення поліції №2 Кременчуцького РУП).

Відділ комунікації поліції Полтавської області
(За інформацією Кременчуцького райвідділу поліції та сектору поліцейської діяльності на воді (м. Кременчук))

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux