Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині до проєкту «Поліцейський офіцер громади» доєдналася Решетилівська тергромада
Опубліковано 13 березня 2023 року о 18:17

Сьогодні очільник поліції Полтавщини Євген Рогачов підписав меморандум про співпрацю з головою Решетилівської міської тергромади Оксаною Дядюновою. Під час робочої зустрічі представники сторін обговорили деталі проєкту, вимоги до його реалізації, а також етапи відбору кандидатів на посаду офіцера громади, оголошеного наприкінці лютого цього року.


Євген Рогачов подякував очільниці міської громади за виважений підхід до безпекового питання та підкреслив, що вважає це рішення (долучення до проєкту) кроком до прогресивних змін у сфері безпеки. 

Генерал поліції наголосив: 

«Головне для нас – безпека громадян, їх довіра до органів влади та розвиток громад. Особливе значення це має в умовах воєнного стану, коли ми спрямовуємо наші спільні зусилля на відсіч ворогу, відновлення правопорядку на деокупованих територіях та підтримання життєдіяльності населених пунктів. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це один з елементів безпеки, що довів свою ефективність на практиці, а відтак заслуговує на максимальну підтримку громад».

Решетилівська міська тергромада стала 25-ю учасницею проєкту на Полтавщині. На даний час триває конкурс на посаду офіцера громади. Кандидати проходять тестування та готуються до співбесіди з поліцейською комісією, до складу якої входить і голова громади.

Нагадаємо, населені пункти 24 громад Полтавщини обслуговують 35 офіцерів, які пройшли підготовку за спеціальною програмою та є універсальними фахівцями: виконують функції дільничного та ювенального інспектора, спеціаліста з контролю за обігом зброї, патрульного поліцейського, експерта у сфері безпекових питань, дізнавача, а також (за необхідності) готові надати домедичну допомогу. У співпраці з органами влади та місцевого самоврядування створено 26 поліцейських станцій з необхідною для виконання правоохоронних функцій матеріально-технічною базою.

Довідково. Офіцером громади може стати поліцейський, який має 1,5 року безперервного стажу роботи (без врахування навчання у закладах вищої освіти та первинної професійної підготовки). Спробувати свої сили можуть не тільки дільничні офіцери, але й патрульні, працівники управління охорони, оперативники, слідчі та інші поліцейські.


Відділ комунікації поліції Полтавщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux