Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині до проєкту «Поліцейський офіцер громади» приєдналася Котелевська тергромада
Опубліковано 14 липня 2023 року о 16:20

Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов підписав меморандум про співпрацю та партнерство з головою Котелевської селищної ради Тетяною Корост. Під час робочої зустрічі 14-го липня представники сторін обговорили деталі проєкту «Поліцейський офіцер громади», вимоги до його реалізації, а також етапи відбору кандидатів на посаду офіцера громади.


Євген Рогачов подякував представникам Котелевської селищної ради за виважений підхід до безпекового питання та підкреслив, що долучення до проєкту є кроком до прогресивних змін у сфері безпеки.

 

Генерал поліції наголосив, що проєкт вже запрацював у 24 громадах Полтавщини і його  ефективність очевидна. Відтак він заслуговує на максимальну підтримку з боку всіх органів місцевої влади та самоврядування. Адже головна мета проєкту – безпека громадян, їх довіра до органів влади та сприятливі умови для розвитку громад. Особливе значення це має зараз, в умовах воєнного стану. Тож у тісній  співпраці з громадами поліція продовжує шлях реформ заради безпеки людей.

Голова Котелевської селищної ради своєю чергою подякувала керівництву обласного управління поліції від себе особисто та від усієї громади за співпрацю та можливість долучитися до проєкту. 

«Для нас це важливий крок до реформ задля створення належного безпекового середовища в громаді та покращення взаємозв’язку між поліцією та людьми. Я впевнена, що наша громада буде одна з найкращих. Спільними зусиллями ми зможемо зменшити злочинність та зробити Котелевщину максимально безпечною та комфортною для людей. Все буде Україна!» - підкреслила Тетяна Корост.  

Котелевська селищна тергромада стала 28-ю учасницею проєкту на Полтавщині. Після офіційного оголошення Національною поліцією України про конкурс на посаду офіцера громади відбудеться відбір кандидатів, їх тестування та співбесіда з поліцейською комісією, до складу якої входить і голова громади.

Нагадаємо, населені пункти 24 громад Полтавщини обслуговують 36 офіцерів, які пройшли підготовку за спеціальною програмою та є універсальними фахівцями: виконують функції дільничного та ювенального інспектора, спеціаліста з контролю за обігом зброї, патрульного поліцейського, експерта у сфері безпекових питань, дізнавача, а також (за необхідності) готові надати домедичну допомогу. Наразі у співпраці з органами влади та місцевого самоврядування створено 27 поліцейських станцій з необхідною для виконання правоохоронних функцій матеріально-технічною базою.

Довідково. Наразі в Полтавській області закінчується відбір кандидатів у Лубенську та Скороходівську тергромади. 

Офіцером громади може стати поліцейський, який має 1,5 року безперервного стажу роботи (без врахування навчання у закладах вищої освіти та первинної професійної підготовки). Спробувати свої сили можуть не тільки дільничні офіцери, але й патрульні, працівники управління охорони, оперативники, слідчі та інші поліцейські. 


Відділ комунікації поліції в Полтавській області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux