Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині ювенальні поліцейські реалізують масштабні превентивні заходи в рамках інфокампанії «Відповідальність починається з мене»
Опубліковано 08 травня 2023 року о 14:25

На території області тривають інформаційно-освітні активності: правоохоронці організовують уроки правового виховання для школярів та студентів, обговорюють з мешканцями населених пунктів проблеми соціального здоров’я, а також проводять роз’яснювальну роботу у продуктових крамницях та зонах відпочинку. 

Мета поліцейських – привернути увагу громадськості до здорового способу життя і водночас застерегти про юридичні наслідки для порушників правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами та електронними сигаретами. Про це повідомила начальниця відділу ювенальної превенції обласної поліції Ірина Москаленко. 

Вона зауважила, що ця тема, на жаль, не втрачає актуальності. Від початку року поліцейські склали 70 адміністративних матеріалів за фактами продажу алкоголю особам, які не досягли 18-річного віку (частина 2 статті 156 КУпАП). Причому, 29 з них – лише протягом останніх двох тижнів. На порушників накладено близько 88,5 тисяч гривень штрафів. 24 протоколи складено відносно осіб, які доводили неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння (стаття 180 КУпАП). «Також притягнуто до адміністративної відповідальності 10 осіб, які не досягли повноліття, за розпивання спиртного та появу в громадському місці у п’яному вигляді (стаття 178 КУпАП). Окрім того, при встановленні причин та умов, що сприяли вчиненню порушень дітьми, адмінматеріали складено відносно 15 батьків та законних представників за неналежне виконання своїх обов’язків (стаття 184 КУпАП).

Підполковник поліції наголосила, що для нагадування громадянам (і продавцям, і покупцям) про заборону продажу алкоголю особам, які не досягли 18 років, поліцейські не тільки роз’яснюють вимоги чинного законодавства, але й залишають у торгівельних закладах відповідні інформаційні наліпки червоного кольору із застереженнями. 

Довідково. Частина 2 статті 156 Кодексу України про адміністративне правопорушення передбачає від 6 800 до 13 600 гривень штрафу за продаж особам, які не досягли 18-річного віку пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння. 

Також слід зазначити, що за ігнорування вимог ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів», порушника правил торгівлі можуть позбавити відповідної ліцензії. 


Відділ комунікації поліції Полтавщини

(ФОТО – територіальні підрозділи поліції)




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux