Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині миргородські поліцейські підготували для першокласників казкову мініатюру про перемогу добра над злом
Опубліковано 09 грудня 2022 року о 11:05

Поліцейські Миргородського районного відділу творчо підійшли до реалізації інформаційної кампанії «16 днів проти насильства». Правоохоронці обрали цікавий та незвичайний варіант як розповісти маленьким дітям про насильство та зрозумілою для них мовою пояснити, що для перемоги над цим злом не потрібно бути героєм, необхідно поважати інших, знати свої права і розуміти де шукати допомоги у складній ситуації?

Інспектор-кінолог Кінологічного центру обласної поліції Алла Черкаська написала сценарій оповідки, щоб на прикладі добрих та поганих вчинків героїв казкової мініатюри розповісти діткам про проблему насильства. І разом з начальницею сектору ювенальної превенції Яніною Заходою та офіцером Великосорочинської громади Дмитром Богомазом показала лялькову виставу першачкам загальноосвітньої школи у селі Великі Сорочинці.

Яніна Захода розповіла: «Цьогоріч ми кардинально змінили формат роз’яснення дітям молодшого шкільного віку такої складної теми, як насильство. Наша колега Алла Черкаська написала сценарій тематичної казки «Не ображай слабших». Оповідка проста та зрозуміла, а головне –  додає сміливості юним глядачам та впевненості у своїх силах. Вона толерантно допомагає зрозуміти дитині якими можуть бути наслідки поганої поведінки й навпаки – скільки користі від гарних вчинків».

Своєю чергою авторка ідеї зазначила: «У нашій казці добре відомі всім діткам персонажі різних казок та відомих мультфільмів. У фіналі історії один із головних героїв пропонує «кривднику» змінити своє ставлення до інших та дотримуватися правил (а якому саме кривднику і після яких подій – не розголошуємо, щоб не зіпсувати враження майбутнім глядачам). Таким чином, наш казковий «помічник» замість дорослих (поліцейських, батьків та вчителів) акцентує на важливих речах зрозумілою для дітей мовою».

Поліцейський офіцер Великосорочинської тергромади відзначив перевагу такого формату профілактичної роботи з дітьми. «Після цієї зустрічі ми переконалися, що найкращий спосіб навчити маленьких дітей корисному та пояснити важливі для безпеки правила (замість звичайної розмови, навіть дуже цікавої та змістовної)  –  розповісти їм ілюстровану історію з улюбленими героями. Особливо з тваринами, яких діти просто обожнюють», –  зробив висновок офіцер.

Окрім вигаданих персонажів діткам пощастило познайомитися і з реальною героїнею поліцейських історій – з напарницею Алли Черкаської, вівчаркою Тайрою. Службова собака потішила глядачів своєю професійною майстерністю у пошуку речей та виконанні команд слухняності.


Відділ комунікації поліції Полтавської області

(За матеріалами Миргородського райвідділу поліції)


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux