Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині нетверезий водій вантажівки намагався підкупити поліцейських: розпочато досудове розслідування
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 14:37

Мешканець Житомирської області намагався «домовитися» з екіпажем групи реагування відділу поліції 1 (м. Глобине) Кременчуцького районного управління поліції про звільнення від відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Слідчо-оперативна група задокументувала факт протиправних дій чоловіка та розпочала досудове розслідування.

28 серпня близько 16:20 наряд групи реагування поліції Глобинщини зупинив вантажний автомобіль Scania, водій якого порушував правила дорожнього руху.

Як повідомив тимчасовий виконувач обовʼязків начальника відділу поліції Богдан Єременко, за кермом вантажівки перебував Мешканець Житомирської області 1966 року народження.

«Прилад «Драгер» зафіксував у чоловіка 3 проміле алкоголю. Під час оформлення адміністративних матеріалів порушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Патрульний екіпаж негайно викликав слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт протиправних дій чоловіка та розпочала розслідування», – зазначив Богдан Єременко.

За даним фактом слідчим поліції Глобинщини, під процесуальним керівництвом Глобинської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 17 000 грн до 68 000 грн або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Крім того, поліцейські склали відносно водія адміністративні матеріали за частиною 1 статті 130 (керування транспортними засобами у стані сп’яніння) та частиною 1 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також інших документів, передбачених законодавством) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 (За інформацією Кременчуцького райуправління поліції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux