Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині оперативники ДВБ ліквідували потужний міжрегіональний канал збуту наркотиків
Опубліковано 04 червня 2024 року о 12:02

Місячний прибуток зловмисників становив більше ніж пів мільйона гривень. Наркоторговці збували заборонені речовини на території декількох областей України. Тепер їм загрожує до 12-ти років за ґратами. 

Працівники Полтавського управління Департаменту внутрішньої безпеки встановили та припинили діяльність організованої злочинної групи, яка через інтернет-магазин збувала наркотики на території Полтавської, Сумської та Кіровоградської областей.

Серед запропонованого наркоділками товару: амфетамін, метамфетамін, солі PVP, канабіс, екстазі, мефедрон та метадон. 

Заборонені речовини чоловіки продавали шляхом закладок, а більш великі партії наркотиків надсилали через поштові відділення, маскуючи їх у дрібну електротехніку та інші речі, які не викликали підозри у працівників пошти. 

У ході документування злочину правоохоронці встановили, що до складу злочинної групи входило четверо чоловіків, які вже притягувалися до відповідальності за наркозлочини. 

Злочинний бізнес організував 31-річний мешканець Полтавщини, який залучив до незаконних оборудок трьох знайомих, при цьому чітко розподілив між ними ролі та координував їх. Місячний прибуток від злочинної діяльності приносив спільникам більше ніж пів мільйона гривень. 

Поліцейські провели майже два десятки санкціонованих обшуків, під час яких вилучили готові до збуту наркотичні речовини, чорнові записи, а також гроші, отримані від незаконної діяльності. Разом із тим, правоохоронці вилучили транспортні засоби, на яких пересувалися зловмисники, а також мобільні телефони, банківські картки та інші докази їх злочинної діяльності.

Оперативники затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі ГУНП в Полтавській області повідомили чотирьом фігурантам про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої  статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

За рішенням суду фігуранти перебуватимуть під вартою, без права внесення застави.

Крім того, в рамках провадження буде надана правова оцінка діям окремих співробітників одного з правоохоронних органів, які могли мати відношення до діяльності групи.

Департамент внутрішньої безпеки 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux