Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині перед судом постане юнак, який на початку повномасштабної агресії шахраював на оренді житла для переселенців
Опубліковано 17 березня 2023 року о 11:15

Наприкінці лютого цього року слідчі поліції, за погодженням з прокуратурою, скерували до суду обвинувальний акт відносно 18-річного мешканця Кременчука з угодою про визнання винуватості у шахрайствах. Як повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун, досудовим розслідуванням встановлено, що в перші місяці повномасштабного вторгнення ворога на територію України юнак через відкриті спільноти мобільних месенджерів та Інтернет-платформи пропонував оренду житла в безпечних регіонах країни та допомогу в організації трансферу до західних областей. 

Сергій Рекун зауважив, що серед людей, яких вдалося ошукати зловмиснику, переважно жителі Київської, Харківської та Чернігівської областей, які розраховували на швидку евакуацію з окупованих територій та зони бойових дій. Він додав: 

«Фігурант вимагав від клієнтів обов’язкову передоплату у розмірі від 500 до 3 000 гривень. Після зарахування коштів на картрахунки, зв'язок з «жертвами» припинявся». 

Нагадаємо, шахрайську схему викрили у травні минулого року співробітники відділу протидії кіберзлочинам Полтавщини спільно зі Слідчим управлінням обласної поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури. Під час санкціонованих судом обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, сім-картки різних операторів зв’язку та інші речові докази.

На підставі зібраних доказів слідчі, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, вручили фігуранту підозру у шахрайствах, вчинених шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (частина 3 статті 190 Кримінального кодексу України). 

Сергій Рекун наголосив: 

«Обвинувальний акт відносно підозрювано вже скеровано до суду з угодою про визнання винуватості у вчинених кримінальних правопорушеннях. Завдані потерпілим збитки відшкодовані в повному обсязі».

Довідково. Санкція частини 3 статті 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Слідчого управління обласної поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux