Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські формують команду помітних у темряві пішоходів
Опубліковано 31 жовтня 2022 року о 13:25

Для того, щоб стати частиною команди відповідальних учасників дорожнього руху, потрібно позначити себе у темряві за допомогою елементів, що добре відбивають світло фар транспортних засобів! Як повідомила очільниця відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини Ірина Москаленко, для того, щоб залучити до безпекових заходів якомога більше людей (особливо дітей), в населених пунктах області працюють консультативні поліцейські групи. Правоохоронці роз’яснюють правила безпеки, дають поради та роздають діткам світловідбивні флікери.



Нагадаємо, через необхідність збалансування державної енергосистеми після російських атак, більшість регіонів України вдаються до тимчасового відключення світла як підприємств, так і населення. На Полтавщині, окрім цього, застосовуються обмеження використання вуличного освітлення та підсвічування на конструкціях зовнішньої реклами (білборди, банери, сітілайти, вивіски).


Ірина Москаленко наголосила на тому, що на період вимушеної економії світла, пов’язаної з відновленням роботи енергосистеми України, для учасників дорожнього руху діють три основних правила: бути максимально уважним, неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та зробити себе помітним для водіїв транспортних засобів. Особливо, якщо верхній одяг темних кольорів.

Зручним варіантом може бути флікер (або світловідбивач) у вигляді наклейки, значка або браслета. Його можна розмістити на рюкзаку, куртці, джинсах, взутті та навіть на руці. Що дуже зручно, особливо для дитини. Також підійдуть стрічки, жилети та рефлективний одяг. 

Ці правила стосуються не тільки пішоходів, але й велосипедистів, водіїв самокатів та деяких інших транспортних засобів, що можуть використовуватися без габаритів. Також радимо дотримуватися наступних рекомендацій:

  • придбайте декілька сітловідбивальних брелоків\стрічок\наклейок! Як мінімум на кожну руку + рюкзак, велосипед або самокат. Для того, щоб привернути увагу водія в темряві якнайкраще підійдуть нестандартні комбінації флікерів та інших елементів. Приміром, їх можна прикріпити навхрест, у формі ромба тощо.
  • будьте максимально уважними та обережними, особливо у вечірній час доби. Принцип «пішохід на зебрі завжди правий» не працює!!! Не поспішайте переходити дорогу, переконайтеся у відсутності транспортних  засобів.  
  • на пішохідному переході велосипедисту (або водієві самоката) потрібно спішитися та переводити колісний транспорт в руках.

Зважаючи на запропоновані рекомендації, закликаємо жителів Полтавської області дослухатися до прохань енергетиків щодо економного використання електрики та дотримуватися важливих правил безпеки! 

Певні, що разом нам вдасться безпечно подолати ці випробування. Все буде добре! Слава Україні!



Відділ комунікації поліції Полтавщини

(відео – Миргородський райвідділ поліції

Фото – територіальні підрозділи)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux