Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські кінологи провели для поранених військових та їх сімей сеанс з каністерапії
Опубліковано 20 вересня 2024 року о 10:05

З метою покращення фізичного здоров’я, емоційного стану та соціалізації наших захисників, поліцейські кінологи Полтавщини провели для військових, які проходять реабілітацію після травм та поранення, сеанс каністерапії. Супроводжували бійців та їх родини інспектори сектору соціального захисту та супроводу постраждалих та членів їх сімей ДУ "ТМО МВС України в Полтавській області" Вікторія Волочай та Галина Сисіна.

Поліцейські кінологи познайомили гостей зі своїми чотирилапими вихованцями. Під час спілкування поділилися цікавою інформацією щодо особливостей догляду за собаками та їх дресурою. Службові собаки продемонстрували навички у виявленні наркотичних засобів та вибухонебезпечних предметів, а також у пошуку загублених предметів.

«Чудово, що наші хлопці поспілкувалися з цими прекрасними тваринами, і тим самим психологічно розвантажилися. Ми дуже вдячні за цю можливість. Це дуже потрібно нашим захисникам», - зазначила Галина Сисіна.

Бійці, які проходять реабілітацію після поранень, мали можливість не лише спостерігати за роботою службових собак, а й безпосередньо контактувати з ними.

Молодший інспектор-кінолог Олена Гавриленко повідомила: «Захід з каністерапії ми провели вперше. Він є дуже актуальний і важливий на сьогоднішній день. Спілкування з твариною знижує стрес у людини, покращує настрій, підвищує рівень гормону щастя - це все позитивно впливає на загальний стан здоров’я людини! Такі заняття – це важливий вклад в реабілітацію поранених бійців. І поліцейські Полтавщини завжди готові підтримати наших захисників».

Довідково: 

Каністерапія — це різновид психотерапевтичної допомоги за участі собак-терапевтів. Саме через собаку в каністерапії розвивається й підтримується довіра та розвиток особистості, розкриваються почуття та емоції, прискорюється процес психотерапії та соціальної адаптації.

Каністерапія впливає на:

розвиток емпатії;

- зниження тривоги, поліпшення настрою, нормалізацію дихальних і серцевих ритмів, нормалізацію артеріального тиску, м'язового тонусу;

- поліпшення комунікації;

- поліпшення якості та обсягу рухів, поліпшення функціонування;

- терапію посттравматичного стресового розладу.



Відділ комунікації поліції в Полтавській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux