Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські офіцери громад звітують перед населенням про результати своєї роботи
Опубліковано 30 липня 2024 року о 11:45

Поліцейські Полтавщини звітують перед громадами про результати роботи та стан криміногенної ситуації на територіях обслуговування за перше півріччя 2024 року.  Зокрема, на щотижневій нараді апарату виконавчого комітету Лубенської міської ради прозвітував поліцейський офіцер громади Руслан Самозвон.  Поліцейський розповів громаді про виявлені ним адміністративні та кримінальні правопорушення на території обслуговування та притягнення правопорушників до юридичної відповідальності. 

Окремо розглянув питання оперативного реагування на заяви та повідомлення громадян. Зокрема, про факти домашнього чи гендерно зумовленого насильства, а також взяття кривдників на профілактичний облік. 

Особливу увагу також зосередив на необхідності постійної превентивної роботи та інформаційної кампанії серед місцевого населення щодо попередження випадків шахрайства.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвами шахрайських дій, ЗАКЛИКАЄМО:

- якщо ви отримуєте повідомлення від знайомих чи родичів у різних соціальних мережах і месенджерах із проханням терміново позичити гроші, за жодних обставин не перераховуйте кошти доки не перетелефонуєте та переконаєтесь, що інформація правдива і це дійсно ваші родичі чи знайомі. Адже акаунт у соціальній мережі могли «зламати» шахраї. 

- під час купівлі товарів на сайтах оголошень намагайтеся зустрічатися з продавцем особисто або користуватися послугами післяплати;

- ніколи не приймайте пропозицій про роботу, де пропонують швидкий заробіток, вносити передоплату за працевлаштування або робити ставки на віртуальні гроші. Не довіряйте обіцянкам про гарантовані виграші;

- за жодних обставин не повідомляйте незнайомим особам конфіденційну інформацію про себе та свої банківські рахунки! НАГОЛОШУЄМО: працівник банку ніколи не буде запитувати особисту інформацію, PIN-коди до платіжних карток, CVV-код на звороті картки, коди підтверджень платежів або паролі до інтернет-банкінгу. Якщо телефоном намагаються випитати дані – на зв’язку шахраї! Слід якнайшвидше припинити розмову і звернутися до свого банку за номером, вказаним на звороті картки.

- якщо ви стали жертвою шахрайства, одразу ж звертайтеся до поліції та надайте фахівцям якомога більше інформації про злочин (скрін сторінки шахраїв, дані про переказ коштів і таке інше).

Аудіопорадники поліції Полтавщини можна знайти за посиланням: «Як уникнути обману в Інтернеті»

 Будьте обачні та бережіть свої заощадження!


Відділ комунікації поліції в Полтавській області

(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux