Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Полтавщині поліцейські припинили функціонування нарколабораторії: фігуранта взято під варту
Опубліковано 08 серпня 2023 року о 09:30

Протиправну діяльність 34-річного мешканця Лубенського району  викрили слідчі слідчого управління поліції Полтавщини та Лубенського райвідділу поліції спільно з оперативниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної та Лубенської окружної прокуратури. Фігурант підозрюється в організації та утриманні місця для незаконного виготовлення психотропних речовин – амфетаміну та метамфетаміну, з метою їх подальшого збуту. Наразі особі повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.


Досудовим розслідуванням встановлено, що 34-річний мешканець села Засулля, Лубенського району, за місцем свого проживання налагодив процес незаконного виготовлення та зберігання з метою збуту психотропних речовин амфетамін та метамфетамін, обіг яких в Україні обмежено. 

Сергій Рекун повідомив: «Під час обшуку за місцем проживання фігуранта слідчі та оперативники поліції вилучили понад 5 кілограмів психотропних речовин та понад 5 кілограмів прекурсорів, грошові кошти в сумі 1,5 мільйони гривень, лабораторне обладнання та посуд, фасувальний матеріал, металеві сита та інші речові докази. Рішенням Октябрського районного суду Полтави 3-го серпня підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою».

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні низки наркозлочинів, передбачених трьома статтями  Кримінального кодексу України: 

- незаконне виготовлення, зберігання чи збут психотропних речовин (ч. 2 ст. 307)

- незаконне придбання, зберігання, перевезення прекурсорів в особливо великих розмірах з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин (ч. 3 ст. 311)

- незаконне придбання, зберігання обладнання призначеного для виготовлення психотропних речовин (ч. 1 ст. 313)

- організація та утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин, вчинені з корисливих мотивів (ч.2 статті 317). 

Тривають слідчі дії. У разі визнання вини судом затриманому загрожує  від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За матеріалами Слідчого управління обласної поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux